• esnekliğe zaafı olan kişiler için bulunmaz hint kumaşı.
    gittiğim spor salonunda yaptığımız yoga bu türmüş.
    allah'ım nasıl büyük bir zevk alarak, mest olarak yapıyorum anlatmam mümkün değil.. bir saate yakın ders göz açıp kapayıncaya kadar bitiyor.. hiç bitmesin istiyorum..
    kassam, "orgazmdan daha zevkli anlar"a örnek diyeceğim, ama haksızlık olmasın tabi, "daha zevkli" değil "gibi" diyorum...
    aşağı bakan köpek, yukarı bakan köpek, dağ duruşu, çocuk pozisyonu, ceset duruşu,vs.. isimleri var duruşların... offf hepsine de hastayım!..
  • en bilinen 12 farklı metodu vardır;
    anusara yoga: bedende akan enerjinin farkına vararak dikkati ve farkındalığı birleştirip ilahi doğanı anlamanı sağlar.
    ashtanga yoga: vinyasa ile birbirine bağlanan pozlardan oluşur ve nefesle senkronize edilir. bu iç ısının artmasına, terleme ve temizlenmeye neden olur.
    integral yoga: hatha yoga'yı diğer yoga okulları ile birleştirir. yönlendirmeli gevşeme, ilahi söyleme ve nefes egzersizleri yapılır.
    iyengar yoga: anatomik hassasiyete dikkati yönlendirerek farkındalığı arttırır. şifa etkisi vardır.
    kripalu yoga: hareketli meditasyon ve duruş serilerinden oluşan serbest formda yoga. gevşeme ve şifa ile desteklenir.
    kundalini yoga: tekrarlayan hareketlerle yapılan, enerji dolu bir yogadır ve kundalini enerjisini açığa çıkarmak için yapılır.
    power yoga: sert, sıkı, dinamik bir uygulamadır.
    sivananda yoga: bütün yoga yollarının, karma, bhakti, raja ve jnana'nın birleştiği bir tekniktir.
    viniyoga: kendini keşfetme ve dönüşüm için uygulayıcıya yol gösterir.
    vinyasa yoga: ashtanga yoga'ya serbest formda değişiklik getiren amerikan tarzıdır.
    jivamukti yoga: bhakti yoga ve ahimsa üzerine kurulmuş, hareketlerin birbirine bağlı olarak yapıldığı, klasik ruhsal yoga filozofisine uygun enerjik bir yogadır.
    yin yoga: yer hareketlerinin gevşek halde 3-5 dakika süreyle tutulduğu şekildir. yoga'nın diğer tüm çeşitleri olan yang formu için ideal bir tamamlayıcıdır. *
  • temel felsefesi zıtlıkların denge içinde bir arada bulunması olan bir yoga türü. ha (güneş), enerji, güç, sıcak, gündüz, sağ, pozitif gibi kavramlarla özdeşleştirilir ve insanın erkek yarısını simgeler. tha (ay) ise bunların tersi kavramları; yani sükunet, dinginlik, soğuk, gece, sol, negatif ve kadını simgeler. yin yang da bu karşıtlıkların birlikteliğini anlatan benzer bir kavramdır.
  • temeldir. temel yukarıdaki yorumları duysa, çok alınır.
  • boyun düzleşmesi sorunuma dolayısıyla baş ağrılarıma son veren, omurga esnekliği sağlayan fiziksel duruşlar ve nefes tekniklerinden oluşan yoga türü. pilates yapanlara da haftada bir gün öneriyorum.*
  • tuhaf noktalarda dengede durmanız isteniyor, insanın eli kolu titriyor ya. üstüne, boyuna fazla yükleniliyor gibi geldi bana.

    bir de anladığım hem beden hem zihin rahatlaması sağlamak amaçlanıyor ama zihin rahatlaması pek olmuyor sanki, çünkü hoca eşliğinde yapıyorsanız hareketler birbirini çok hızlı takip ettiği için hocayı sürekli direktifler verirken bulabilirsiniz, sürekli birinin konuşması da insanın zihnini dinlendirmiyor, en azından benimkini.
  • sağlık yogasıdır... genelde batıda uygulanır... ağırlıklı olarak jimnastik ve duruşları içerir... spor salonunda kafasının üzerinde durmaya çalışan bir kadın görürseniz, muhtemelen hatha yoga yapmaya çalışıyordur...
  • 1,5 yılda vücuttaki esnekliğin tavan yaptığı, nefesler sayesinde kontrolün ele alındığı,zihni sakinleştiren ,karanlık ve aydınlık yönlerinizi keşfetmenize yardımcı olan öğreti.
  • yaptıktan sonra vücutta fiziksel olarak meydana gelen rahatlamanın yanı sıra ruhen de iyi hissettiren yoga türüdür. vücuda esneklik kazandırarak kasları çalıştıran ve akabinde "ne güzel ya yaşıyorum ben, tüm kaslarımı da hissediyorum" dedirten bu spor her açıdan oldukça yararlıdır ve tarafımdan tavsiye edilir. şöyle de faydaları olduğu söylenir.

    - zayıflamada ve kilo kontrolünde çok etkili, çünkü hatha yoga’nın 1 seansı 2 seans aerobik veya stepe eşdeğerdir.
    - tüm vücudun esnekliği ve gücünü arttırır.
    - daha zarif hatları ortaya çıkarır.
    - koordinasyon, vücut becerileri ve konsantrasyonu kazandırır.
    - daha güçlü ve başarılı olmanızı sağlar.
hesabın var mı? giriş yap