• kendisi hakkında söyleyebileceğim tek şey;
    bu adamın açık açık allah belasını vermiştir. yok böyle bir hayat, kader tamlaması amk.
    adam dünya üzerinde görülebilecek tüm acıları görmüş bi tek hamilelik acısını bilmiyor desek yeridir valla.
    ekşi sözlük yazarından bahsetmiyorum, bilim kurgu ve felsefe üzerine kitapları olan yazardan bahsediyorum.
  • en sevdiğim yazarlardan biridir. eserleri içerik olarak olağanüstü güzelliktedir ancak üslûbu çok hantaldır, yazdıkları akıcı değildir.

    aşağı ırklardan (untermensch) hoşlanmamakta ve bunu yazısal olarak dile getirmektedir.

    her arızalı insan gibi annesiyle patolojik bir ilişkisi vardır.
  • cthulhu mitosu'nun yaratıcısı, korku ve bilim kurguyu mükemmel bir şekilde birleştiren, günümüz yönetmenlerinin örnek alması gereken bir yazar

    annesi ve babası aynı akıl hastanesinde ölmüştür, sanırım bu durum onun neden normal bir insan olmadığını yeterince kanıtlar nitelikte

    yaşarken hiç öykü kitabı basılmadı

    gündüzleri genellikle uyuduğu için nadiren gün ışığına çıkarmış

    geceleri korkadı, bu korkunun kaynağı karanlık değil hikayelerinde de anlattığı “gece kasveti” (nightgaunts) adını verdiği yaratıkları hayal etmesidir.

    öldüğünde karısının söylediğine göre cinsellikten hoşlanmıyormuş

    bir çok filme, müziğe hatta oyuna ilham kaynağı olmuştur
    re-animator (herbert west - diriltici)
    the thing (deliliğin dağlarında)
    metallica - the call of cthulhu ve black sabbath - behind the wall of sleep (aynı adı taşıyan hikayelerden esinlenilmiştir)
    call of cthulhu adlı oyunu bulunmakla birlikte, skyrim'den dota'ya birçok oyunda irili ufaklı referanslar vardır
  • sinemaya bakışı suspiria'yı seth macfarlane'in elinden çıkarmaya benziyor. öyle de acayip bir yazar.
  • pulp korku yazınının tanrısı. poe gibi şiirsel değildir. insan psikolojisi, melankoli, yalnızlık vs. gibi kavramlarla işi yoktur, evrenin bilinemezliği ve kadim dehşeti ile ilgilidir. edebi anlamda çok güçlü bir yazar sayılmaz. korkunç, uğursuz, şom, kafirce, karanlık vb. gibi türün bilindik imgelerini yansıtan sözcükleri biraz fazla kullanır, ama bu kurduğu evrenin muhteşemliğini pek etkilemez. hayranları onu iyi edebiyat yaptığı için değil, yarattığı garip evrenler için severler. türkçe'de dost yayınlarından çıkan bütün eserleri adlı kitabı lovecraft'ı tanımak için fazlasıyla yeterli. lovecraft'ı damardan anlamak için, özellikle, deliliğin dağlarında ve ctulhu'nun çağrısı adlı uzun öyküleri tavsiye edilir.
  • sinema bilgisi takdire şayan karşılıklı freud tartistigimiz gelecegin yonetmeni.
  • aslında bir nevi j.r.r. tolkienöncüsüdür. h.p. lovecraft'ı en bariz ayrıştıran tarafı bir mitos yaratmasıdır. yani bir fantazi evreni vardır ancient ones dedikleri ki başlarında ctulhu var denizin dibinde uyuyor ( sonsuza kadar uyuyan ölü değildir, tuhaf zamanlarda ölüm bile ölebilir meşhur sözüdür bu mitin ) yıldızlar bir konuma gelince uyanacak ve dünyaya kaosu getirecek. öykülerinden bazıları bu mitos etrafında şekillenir bu da yani kendi evrenini yaratma fikri daha sonra yüzüklerin efendisi, r.a. salvatore dolayısıyla tüm frp kitapları ve stephen king'in silahşörü ve diğer fantazi yazarlarının bir çoğunu etkilemiştir.
hesabın var mı? giriş yap