• atmığın tadını bilen yazarları görmemizi sağlamış olan aminoasittir
  • takviye manyağı değilimdir ama bunu ayrı bir yere koyuyorum. protein tozunun yanında promosyon olarak geldi. kullanmaya başlayalı 1 kutu oldu (bitmek üzere) ama verdiği etki inanılmaz. başkasından duysam abartıyor derdim ama hiçbir şey yapmasa sabah ağrısız uyanmayı sağlıyor. eskiden zorlu bir antremandan sonraki gün oturacak mecalim kalmazken şimdi öyle bir derdim yok. hayat akışıma çok büyük faydası oldu. sırf bu bile yeter.

    protein tozu ile bir kaşığını karıştırıp gece yatmadan önce içiyorum. hal böyleyken 5 ayda bir kutu anca bitti. fiyatı da bu bakımdan çok yüksek kaçmıyor (130 tl). protein tozu dışında kullandığım tek şey. millet kanıma girmeye çalışıyor ama *bence* gerek yok.
  • "kas sistemindeki amino asit eksikliğinden kaynaklanan yıkıcı kortizon etkisini indirger ve telafi eder.
    özellikle düzenli antremanlar yapan yada yarışmalara hazırlanan vücut geliştiriciler daha sık hastalanırlar. bunun sebebi, vücudun bir bütün olarak antremanlara yada yarışmalara konsantre olması ve dolayısıyla bağışıklık sistemini ihmal etmesidir. bu durumda l-glutamine, metabolizmanın enerji oluşumuna, proteinlerin sentezlenmesine ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirmeye yardımcı olur. günde 2 kez alınır. antremandan sonra ve yatmadan önce."

    alıntıdır ama nereden unuttum.
  • yalnızca vücut geliştirme için değil ms,haşimato,vitiligo gibi (immün sistem hastalıkları) geçirgen bağırsakdan dolayı tetiklenen hastalıkların tedavisi olabilmektedir. nasıl?

    geçirgen bağırsak dediğimiz olayın mantığı (bkz: gluten,saponin,lektin) gibi maddelerin bağırsağımızdaki hücrelerin yapısını kırması ve zararlı maddeler dırekt olarak kana geçer hale gelmesi işte tam burada glutamin alınıp yedi sekiz saat aç kalınırsa bu kırılan yapı tamir edilir
    tabiii glutesiz beslenmeye patates de dahil dikkat edilmeli bool bol omega3 den zengin beslenilmeli

    işin biyokimyası bilinsin
  • bcaa ile birlikte kullandığımda oldukça faydasını gördüğüm amino asit.

    antreman sonunda alnında 5-10 ter tanesi ile salondan ayrılan kişilerin aksine, setlerde kaslarımın limitlerini zorlamayı seven ve salonda günde 2 saat / haftada 5 gün geçiren biri olarak, bu durum özellikle kollarımın tenisçi dirseği bölgesinde ve omuz kaslarımda ağrılara sebebiyet veriyordu. ağrılar öyle şiddetli olmaya başlamıştı ki, geceleri uyku kalitemden eser kalmamıştı: bazen geç saatlere kadar uyuyamama, geceleri sürekli ağrılarla birlikte uyanmalar gibi...

    sonrasında gerek salondaki hocamın gerekse de kendi araştırmalarım neticesinde, önce bcaa kullanmaya başladım. bcaa antremanlarda iyi bir ek enerji kaynağı oldu. antreman sırasında kaslarıma çivi çakılmış gibi bir anda ortaya çıkan ağrılar tamamen ortadan kalkmıştı. fakat geceleri ve günboyu vücutta yine bir halsizlik ve kas ağrıları eskisi kadar olmasa da devam ediyordu. bunun üzerine bcaa gibi kas iyileştirme özelliği olan glutamini de bcaa'nın yanına eklemiş oldum. yaklaşık bir aydır bu ikisini kullanıyorum. antreman öncesi sonrası gibi kullanım çeşitleri var fakat ben 12,5 gr bcaa ve 5 gr glutamini 750ml'lik suyla karıştırıp antreman esnasında kullanıyorum. gece yatmadan önce de 5 gr daha 1 bardak suyla glutamin alıyorum. 1 aydır ağrılardan eser kalmadı, gün boyu halsizlik durumu yok oldu. geceleri çok rahat uyuyabiliyorum.

    bu arada beslenmem şeker, unlu mamüller, çikolata, cips, fast food vs.'den tamamen uzak, clean bulk dedikleri nispeten vücudu ıvır zıvırla doldurmadığım, vücudumun gün boyu ihtiyaç duyduğu protein (balık>kırmızı et>tavuk/hindi, kefir, yoğurt kullanım yoğunluğunda), karbonhidrat (yulaf ezmesi, bal, aşırıya kaçmadan meyve) ve yağ (zeytinyağı) miktarını almaya özen gösteriyorum. fakat bir yandan yağ oranımı düşürmek ve kilomu azaltmak için karbonhidrat alımını düşük tutmaya çalışıyorum bu da enerjimde noksanlıklara ve bu da zorlanmalarla paralel kas ağrılarına sebebiyet veriyordu. işte supplement denilen olay burada devreye giriyor.

    özellikle low-carb dietler yapanlara ve şiddetli kas ağrıları yaşayanlara hem bcaa hem de glutaminin birlikte kullanılmasını öneriyorum. tabiki yine de işe yarayıp yaramadığını en iyi deneyerek öğreneceksiniz. çünkü glutaminin hiçbir işe yaramayan tamamen bir pazarlama ürünü olduğunu söyleyen hatta bununla ilgili araştırmalar olduğunu söyleyenler de var. tüm bunları glutamin nedir ne değildir; araştırırken okumuştum. fakat bende oldukça faydasını gördüm.

    edit: imla vs.
  • glutamin'in temel olarak sağladığı faydalar; büyüme hormonunun salgılanmasına yardımcı olmak, hücrelerin nitrojen alımını zenginleştirmek, protein sentezini artırmak, hücre hidrasyonunu artırmak, hücre iyileşmesini maksimize etmek, kas yıkımını engellemek, glükoz fonksiyonunu optimize etmek, vücutta oluşan toksin maddeleri temizlemek, kaslarda protein azalmasını önlemek, hücrelere nitrojen taşımak, asit dengesini sağlamak, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve enerji vermektir. kısacası glutamin hem anabolik hem de anti katabolik bir amino asittir.

    devamı için...
  • beyin zarından geçen tek amino asittir ayrıca.
  • bağırsak florasını bozabilen fazla lektin içeren yerfıstığı,** kaju, baklagil grubu, domates, patates, patlıcan, buğday ve şekeri azaltıp; glutamin açısından zengin ve bağırsak sağlığı açısından faydalı besinleri -ev yapımı yoğurt, turşu, yulaf, kemik suyu, deniz ürünleri, maydanoz, fındık, badem, omega 3 desteği ve yumurta- tüketerek glutaminin işlevselliğini artırabilirsiniz.
  • glutamin ince bağırsak epitel bütünlüğünü korur, ve böylece bakteriyel translokasyonu azaltır.
  • spor yapıyorsanız ki illa ağırlık çalışması değil kullanımı recovery süresini kısaltır.

    sabah - akşam günde çift idman, iş veyahut okul, yoğun bir gün geçiriyorsanız dinlenme önemli olduğu kadar diyetiniz de başarıda faktör. net. ama sabah eklem ağrıları ile uyanıyor ve yorgun hissediyorsanız muhakkak glutamin takviyesi almanız şart.

    doğal yolla alın en güzeli dense de supplement olarak almak daha net çözüm gibi. herşey pahalanmış yalnız bizim sporcular nasıl madalya alsın bu yogun rekabette valla akıl sır almaz.

    adam ekmek arası patates yiyerek musabakaya hazırlanıyor rakipleri avrupada etiylen balıgıylan besleniyor, bizim apachelere antrenör ekmeğiylen yiyin olum diyor.

    ben de glutamin de mi alsak hocam diyorum da elemanlar küre giriyor biz nerdeyiz. yine kolumuzu bacağımızı elimize verecekler anlaşılan.
hesabın var mı? giriş yap