9 entry daha
  • bcaa ile birlikte kullandığımda oldukça faydasını gördüğüm amino asit.

    antreman sonunda alnında 5-10 ter tanesi ile salondan ayrılan kişilerin aksine, setlerde kaslarımın limitlerini zorlamayı seven ve salonda günde 2 saat / haftada 5 gün geçiren biri olarak, bu durum özellikle kollarımın tenisçi dirseği bölgesinde ve omuz kaslarımda ağrılara sebebiyet veriyordu. ağrılar öyle şiddetli olmaya başlamıştı ki, geceleri uyku kalitemden eser kalmamıştı: bazen geç saatlere kadar uyuyamama, geceleri sürekli ağrılarla birlikte uyanmalar gibi...

    sonrasında gerek salondaki hocamın gerekse de kendi araştırmalarım neticesinde, önce bcaa kullanmaya başladım. bcaa antremanlarda iyi bir ek enerji kaynağı oldu. antreman sırasında kaslarıma çivi çakılmış gibi bir anda ortaya çıkan ağrılar tamamen ortadan kalkmıştı. fakat geceleri ve günboyu vücutta yine bir halsizlik ve kas ağrıları eskisi kadar olmasa da devam ediyordu. bunun üzerine bcaa gibi kas iyileştirme özelliği olan glutamini de bcaa'nın yanına eklemiş oldum. yaklaşık bir aydır bu ikisini kullanıyorum. antreman öncesi sonrası gibi kullanım çeşitleri var fakat ben 12,5 gr bcaa ve 5 gr glutamini 750ml'lik suyla karıştırıp antreman esnasında kullanıyorum. gece yatmadan önce de 5 gr daha 1 bardak suyla glutamin alıyorum. 1 aydır ağrılardan eser kalmadı, gün boyu halsizlik durumu yok oldu. geceleri çok rahat uyuyabiliyorum.

    bu arada beslenmem şeker, unlu mamüller, çikolata, cips, fast food vs.'den tamamen uzak, clean bulk dedikleri nispeten vücudu ıvır zıvırla doldurmadığım, vücudumun gün boyu ihtiyaç duyduğu protein (balık>kırmızı et>tavuk/hindi, kefir, yoğurt kullanım yoğunluğunda), karbonhidrat (yulaf ezmesi, bal, aşırıya kaçmadan meyve) ve yağ (zeytinyağı) miktarını almaya özen gösteriyorum. fakat bir yandan yağ oranımı düşürmek ve kilomu azaltmak için karbonhidrat alımını düşük tutmaya çalışıyorum bu da enerjimde noksanlıklara ve bu da zorlanmalarla paralel kas ağrılarına sebebiyet veriyordu. işte supplement denilen olay burada devreye giriyor.

    özellikle low-carb dietler yapanlara ve şiddetli kas ağrıları yaşayanlara hem bcaa hem de glutaminin birlikte kullanılmasını öneriyorum. tabiki yine de işe yarayıp yaramadığını en iyi deneyerek öğreneceksiniz. çünkü glutaminin hiçbir işe yaramayan tamamen bir pazarlama ürünü olduğunu söyleyen hatta bununla ilgili araştırmalar olduğunu söyleyenler de var. tüm bunları glutamin nedir ne değildir; araştırırken okumuştum. fakat bende oldukça faydasını gördüm.

    edit: imla vs.
43 entry daha
hesabın var mı? giriş yap