• 19 ağustos’taki dava ekim ayına ertelenmiştir. 2008 yılından beri britney’in babası yasal vasisidir. tüm parasal ve sosyal haklarını elinde tutmaktadır. kadının oy kullanma ve tek başına araba kullanıp seyahat etmek gibi hakları yok. onca parayı vs kullanma konusunda babası hak sahibi. hatta şarkılardan telif haklarını da kendi talep ediyormuş.
    bu kadının çektikleri gerçekten feci olaylar ve bu hashtag hala müzik endüstrisinin britney’i baskılanmak adına yaptığı türlü dalavereleri ve bitirme çabalarının son bulması için açılmıştır. aslında olay sadece babasından kurtulmak da değil. kendi babası bile işin içinde artık nasıl bi’ kaotik durum var yani ortada. kadın artık kırk yaşında ve bu olay çözümlenene dek müzik vs yapmayacak. ki zaten kendi gerçek sözlerini ve kendi klip senaryolarını yıllardır yayınlamıyorlar. boykot uyguluyorlar.
    britney 2001’de michael jackson ile ‘the way you make me feel’ şarkısına düet yapmış ve harika performans ortaya koymuştu. bi’ sürü şarkısını kendi yazdı mesela everytime, sometimes, work bit*h gibi hatırda kalan nice şarkılar. en sevdiğim de i love rock and roll cover’ıdır. artı aslında britney bi’ soprano. ancak ‘britney’ sesi için çok tizlerde şarkı söylüyor, istenen bu. artı çok iyi bi’ dansçı. piyasaya sürülmesi engellenen ve sadece kendi şarkılarını içeren albümü var ismi original doll. müzik endüstrinin karanlık taraflarını anlatmaya ve üzerindeki baskıyı anlatma çabası ile kaydedilmiş. aşırı merak ettiğim bi’ albüm o mesela.
    popüler müziğin en büyük handikabı bu. geniş kitlelere hitap ediyorsan sen sadece plastik bi’ barbie olup pazarlanıyorsun. yetenekli biri de olsan imajın aptal bi’ arzu nesnesi sarışın oluveriyor. popüler olan müziğin sonraları içinin fena boşaltılmasının nedeni bu. britney de bu sürecin en önde bayrak taşıyanı oldu.
    bu kadın 2007 yılını bile atlattı. bence bu süreci de atlatır. madonna gibi olsaydın belki bu kadar çok olay başına gelmezdi be balım. ama iyi ki britney’sin.
  • tüm olayi en basindan anlatan youtube belgeseli ni dün gece oturup izledim ve resmen sinirden uyuyamadim.

    bu kadin hala yasiyorsa gercekten tam bir mucize. o instagramdaki dans videolarinin cift camli kameradan cekildigini düsündükce uykularim kaciyor. miley cyrus'in oynadigi black mirror bölümünden cok daha agir sartlar altinda yasamaya calistiriliyor kadin. kendisi hapis hayati yasarken dünyaya instagram üzerinden sacma sapan eski videolar editlenerek ya da eski resimleri simdi gibi paylasiyorlar.

    cok ilginc gercekten. dünyanin her yerinden insanlar britney'nin mutlu olmasini isterken babasi onun sadece parasini istiyor. isin icindeki tüm avukatlar, menajerler bu on senede milyonlarca dolar kazanmislar britney sayesinde. o yüzden bu sacma hapis hayatina kadini zorluyorlar. cok üzücü bir durum. umarim britney bu olaydan bu sene icinde kurtulur. ve istedigi hayati yasar.

    bu arada britney 4 ocak 2020de eger bu conservatorship devam ederse bir daha sarki söylemeyecegim diyor. instagrama bakarsaniz, o tarihten sonra britney'nin paylasimlari gariplesiyor. daha önce evin o kösesinde hic video cekmemisken, simdi hep ayni kösede garip danslar ediyor. 2017den fotogroflar paylasiliyor. yani tamamen kilitli bir hayat yasiyor muhtemelen.

    bu sene umarim bu son bulur ve cocuklariyla cok mutlu bir hayat yasar.
  • free britney akiminin faydasi toplumsal olarak reflekslerimizle yuzlesmek aslinda.

    bir zamanlar bir starin dususunu hep beraber schadenfreude tadinda izlerken, o donemin toplumsal kulturuyle genc bir kizi kendi ellerimizle mahvettik. icinde bulundugu zorluklari firsat bilerek kendi oz babasi yasal haklarini 'conservatorship' bahanesiyle elinden aldi ve bu neredeyse 14 yildir suruyor ve bitecege de benzemiyor.

    o donem henuz cocuk yasta olan hayranlari da britney'nin ne yasadigini yeni yeni fark ederken, simdi ona #freebritney akimiyla destek oluyor ve bunu yaparken kendi hayatinda yasadigi haksizliklara da baskaldiriyorlar adeta...

    gecen hafta hulu'da bir belgeseli yayinlandi:
    "the new york times presents framing britney spears"
    https://www.youtube.com/watch?v=71a5in3qrvo

    britney spears (bkz: #119382421)

    cikan belgesel hakkinda yapilan yorumlardan birkaci:
    battle over britney spears' conservatorship | the view https://www.youtube.com/watch?v=mijb5cujz88
    the talk - britney spears docu: amanda kloots says diane sawyer owes 'her an apology' https://www.youtube.com/watch?v=yapxvx8wtoi
  • 23 haziran davasinda britney sonunda konusmustur. sonunda instagramdaki postlarinin fake oldugunu, aslinda cok mutsuz oldugunu söyledi. 2 yildir, eger konusursa tekrar rehabilitasyona yatirilacagina dair tehditler aldigini, annesinin 1 yil boyunca pandemiyi bahane ederek kuaföre bile göndermedigini anlatti. muhtemelen, kuaföre giderse, free britney movement hakkinda bilgi edinecek diye korktular.

    isin en üzücü tarafi, evlenip cocuk sahibi olmak istemesine ragmen rahmine spiral taktiklari icin hamile kalamadigini söyledi. konusmasinin sonunu "artik özgür olmak istiyorum" diye bitiren britney, durumu ilk defa kendi agzindan söylemis oldu. muhtemelen bu davadan sonra da sürec daha da hizlanacaktir. umarim da öyle olur ama sanirim kendi düsüncem britney artik müzik hayatina dönmeyecek gibi. umarim her sey gönlünün istedigi gibi olur
  • kısaca okumak isteyenler şu tweet serisine bakabilirler: https://twitter.com/…tatus/1407922048794456064?s=21
  • (bkz: #126856074)
  • bu harekete destek için yapılmış şöyle de nefis bir koreografi var.

    by jojo gomez- outrageous
hesabın var mı? giriş yap