6 entry daha
  • kumanda kimin elindeyse kontrol ondadır. funny games'te arno frisch geriye sarınca arkadaşı canlanmamış mıydı? burda da geri sarıyor, kafasına kurşun sıkılan domuz canlanıyor. o zaman aynı silahla kıza ateş etmeyi de deneyebilir, kamera çalışıyor nasılsa. başkasının filmi olsa burda seks sahnesi olurdu. haneke olunca cinayet sahnesi oluyor, benny kızı öldürüyor.

    kumanda burjuvazinin elinde ve burjuvazi vicdanını rahatlatmak için yaptığı her "kaza"dan sonra geri sarıyor. kendinden biri herhangi bir halt ederse görmezden geliyor veya vicdani bir hesaplaşmadan sonra kaza olduğuna karar verip üstünü örtüyor ve fakat bir gün o haltı yiyenler, üstünü örten esas suçluların hesap vermesine sebep olabiliyor.

    haneke'nin televizyonla olan problemlerini en yoğun biçimde işlediği film bu. esas derdi de şiddeti olduğu gibi vermek yerine bunun sömürüsünü yapan sinema anlayışı. televizyon da bunlarla savaş haberlerini kesiştiren platform oluyor. gitgide ikisi arasındaki fark benny'nin zihninde sıfırlanıyor.

    "there's a pun in german that i'm not sure works in english: "television is there to switch off," meaning not only switching off the machine itself, but switching off your own mind."
68 entry daha
hesabın var mı? giriş yap