8 entry daha
  • bazı insanlar vardır; bir çok işte başarılı olsa dahi "çok yönlü sanatçı" gibi modern bir yafta kafi gelmez açıklayıcı olmaya. daha iyi anlamak için modernite öncesi algıya ve kavramlara dönmemiz gerekir..nizamettin arıç tam da geçmişe dönüp kavramlar ve örnekler bulup açıklanması gereken insanlardandır..

    şarkı söyler, aktörlük yapar, bestecidir, çok iyi enstüman kullanır, aynı zamanda bir dengbejde..ve kırmanci bilirken zazacayı da çok iyi şekilde konuşur..ama "çok yönlü" diye kavramsal bir yoksunluğa teslim edilebilecek kadar eksik değildir asla..bazı insanlara has sanata dair her işi layıkı ile yapabilme ama her seyin otesinde "insan olma" kriterinde en üstlerde yer alabilecek bir kişidir kendisi. jest ve mimiklerindeki tavırlarından tutun da şarkı söylemesine, düşüncelerini açıklarkenki samimiyetine ve hatta şöhret gibi modern bir kavramdan zerre kötü etkilenmemiş olmasına kadar artık çok zor bulunan bir ahlaki çerçevede gösteri toplumu'nda yer alan birisidir..

    işte bu yüzden modernitenin göbeği olan avrupa'da yaşıyor olsa da ruhunda hep mezopotamya ozanı olmaktan ileri gelen modernite öncesi bir kutsiyet vardır..hep öyle kalsındır, başa tac edilsindir..
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap