2 entry daha
  • ilginç bir biçimde sovyet hegemonyasından kaçan insanların alman saflarına geçmesini engellemişler, * ve ailelerini kaybeden insanların m. s. malinin'in birliklerinde gerilla savaşı vermesine neden olmuşlardır. polonyada çok ciddi katliamlar gerçekleştirmişler, sonra da barbarossa harekatı ile sovyet topraklarında icraatlarına devam etmişlerdir.

    ilk olarak batı kanadından (ukrayna vb.) sovyet topraklarına giren einsatzgruppen birlikleri (aslen çeteleri) yerel halka hiç de bekledikleri kurtarıcılar gibi davranmamış; aksine sokak infazları, komünistlerin ve yahudilerin halkın gözü önünde katledilmesi ve yerel halka aşağı ırk olarak bakmaları sonucu olası bir yerel desteği de kaybetmişlerdir.

    politik olarak yerel halka yaranmayı bile akıl edemeyecek kadar nefretle doluydular. rüzgar ekip fırtına biçtiler. akıllı olsalardı yerel halkı sovyet hükümetine karşı teşvik ederler, bundan da hem lojistik hem de ayni güç elde ederlerdi. türkistan lejyonu'nun da maya tutmamasına yol açmışlardır. taktik bir hatadır. stratejik bir hataya dönüşmüştür.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap