5 entry daha
  • oncelikle (bkz: lord) [lakin (bakmayiniz: alirsin ford olursun lord) ]

    vassal, avrupa'nin feodal doneminde yer almis bir sosyal statudur. tumu erkek olan vassal'lar, lord'lara baglilik ve sadakat yemini etmis insanlardir. genellikle soylu kisilerin cocuklari olan vassal'lar, kendileri bir ordu toplayacak kadar zengin olmadiklarindan * lord'larin himayesi altina girmeyi kabul ederlerdi. lord'lar tarafindan verilen satolarda yasayan vassallar, yine lord tarafindan kurulmus olan ordularin basinda savasirlardi.

    ana yukumlulukleri lordlarinin isteklerini karsilamak olan vassallar, ozellikle derebeyler arasindaki savaslarda kilit roller ustlenir, hatta bu savaslardaki yetenekleriyle on plana cikarlardi. lakin, avrupa feodalizmi hicbir zaman japon feodalizmi kadar sadakat icermedigi icin, vassallar, cok sik olmamakla beraber, lordlariyla karsi karsiya gelebilirlerdi.

    edebiyatta da kendilerine yer bulan vassallar, ozellikle ask hikayeleri icinde kullanillirlar. lord'unun karisina asik olan vassal, feodal donem edebiyatinda sikca islenen bir konudur. ayni donemde, direkt olarak bir lord - vassal iliskisini anlatmayan hikayeler de bu temadan etkilenmistir ***
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap