8 entry daha
  • kişinin kendi hayat tarzına göre istediği gibi şekillendirebileceği kavram. yani kimisi mevsime göre kimisi aylık yapıyor. sadece iş kıyafetlerini kapsül düzenleyen var. sayıyı 30 civarinda tut diyen, yok sayı mesele değil diyen var. ayakkabı ve aksesuarları dahil edenler ve etmeyenler de var.

    meselenin özü, gerçekten kaliteli, üç beş yılda hem modası geçmeyecek hem de kendinden geçmeyecek ve birbirine her zaman uyan parçalar almak.

    genelde bütünleyici renkleriniz oluyor, gri lacivert beyaz siyah gibi. sonra mevsim ve tarza göre renkler atıyorsunuz gardroba. örneğin benim sonbahar kış renklerim gri siyah içinde mat koyu kırmızı, turkuaz ve toprak rengi. smart casual kıyafetler aldığım için farklı aksesuarlarla haftaiçi ve haftasonu giyebiliyorum.

    seneye bu mevsimler için muhtemelen bütünleyen renkleri sabit tutup diger renkleri değiştiririm, ya da çok giydiğim sıkıldığım parçaları kaldırır yeni ekleme yaparım. ama o parçaları sonraki sene yine giyerim çünkü zaten çok sevmediğim hiç bir kiyafeti almıyorum.

    bir diğer önemli konu da fast fashiondan uzak durmak. zaten etik değil o.
    #71390811
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap