8 entry daha
  • #70654387 'de myanmar (burma) nın müslüman-budist çatışmalarına, daha doğrusu netice olarak ordunun zulmüne, etnik kıyımına değinmiştim.

    bugün birleşmiş milletler dahi, "bu tipik bir etnik kıyımdır." diye açıklama yaptı. neden kimse sallamıyor bilmiyorum. myanmar afrika muamelesi görmeye başladı. fakirler, petrolleri falan yok diye kimse sallamıyor herhalde. bir de uzak abi, kim uğraşacak? iki "orada müslümanlar katlediliyor, lanetliyoruz!" de gitsin. hareket? yok. (din benim için önemsiz, afrika'da katliamlar olurken de müslümanlar o kabile insanlarını sallamıyordu, kendi kuyruklarına basılınca bağırıyorlar sadece, iki yüzlülüğe değinmiyorum ancak katliam olan bölge isterse sandalyeye tapsın, dikkat çekilmesi gerekir.)

    bu hafta güncellemelerine göre, bm'ye göre 25 ağustos'tan beri 150.000 insan bangladeş'e sığınmak durumunda kaldı. her hafta 35.000 kişi oluyor. uydu görüntülerinden ise yanmış köyler, nehir kıyısına vurmuş bedenler gözlemlenebiliyor. ilk gelen haberlerde ordu tarafından 110 sivil öldürülmüştü, şu an sayı kaç bilinmiyor ancak çok daha fazla olduğu görülüyor (uydudan). bariz bir soykırım var.

    acilen ekonomik olarak kalkışa geçmiş myanmar "yaptırımlar" ile tehdit edilmeli. zaten özel sektörlerinden dahi bir sürü komutan nemalanıyor. ekonomik yaptırım kuyruklarını kıstıracaktır.
53 entry daha
hesabın var mı? giriş yap