9 entry daha
  • türkiye'deki macerasına 26 agustos 1984 galatasaray denizlispor maçı ile "merhaba" diyen, başlattığı süreçle turk futbolunda devrim yapmis federal alman teknik direktördür. derwall "adam markajı türk futbolunu geri götürür. maçı kaybedecek bile olsam alan savunmasından vazgeçmem" demişti ama ondan sonra görev alan mustafa denizli'nin bu anlayışı hangi ölçüde devam ettirebildiği tartışılabilir.

    faal futbolculuk yaşantısının son yılında derwall'in kadrosunda yer alan fatih terim'in ise derwall'in gözüne niçin giremediği hala merak ettiğim bir konudur. derwall'in mustafa denizli ile olan baba - oğul ilişkisi fatih terim ile arasında bir probleme neden olmuş olabilir. ne var ki mustafa denizli altay'dan galatasaray'a 1985'te bir araba ve bir jübile maçı karşılığında transfer olduğunda fatih terim futbolu henüz bırakmıştı ve galatasaray'ın yardımcı antrenör koltuğu o yıl fatih terim için düşünülebilirdi. ancak nedense olmadı ve türk futbolunda önemli yere sahip bu iki isim her zaman aralarındaki mesafeyi korudular.

    galatasaray'da derwall'in başlattığı düşünsel ve yapısal değişikliğin tamamlayıcısı ise kanımca karl heinz feldkamp olmuştur. galatasaray'ı çalıştırdığı 10 ay içerisinde 3 kupa kazandırarak beşiktaşlıları üzen, üstüne bir de eintracht frankfurt'u eleyen kalli, mustafa denizli ve sigi held 'den sonra galatasaray'ı tekrar düzlüğe çıkarmayı başarmıştır.
139 entry daha
hesabın var mı? giriş yap