5 entry daha
  • effortless english sisteminin mucidi olan öğretmendir. ingilizceyi, ingilizce öğretmektedir. * dünyanın birçok yerinde, ingilizce öğretme işi; bizdeki hatayla sürdürülmekteymiş ve kendisi bunu eleştiriyor. japonca konuşarak, japonlara ingilizce öğretemezsiniz diyor. aynısı bizim ülkemiz için de geçerli. türkçe konuşarak, ingilizce öğrenmeyi bekliyoruz maalesef.

    internetin bana kattığı birçok şeyden birisi de bu adamdır. günde bir kez muhakkak bir videosunu seyrediyorum. sadece ingilizce anlamında değil, genel kültür anlamında da katkıları oluyor. dün izlediğim videoda (bkz: hastings savasi)savaşını ve bunun ingilizce'ye olan etkilerini anlatıyordu. izlemek isteyenler için: https://www.youtube.com/watch?v=24ixspgjh0q (benim cehaletimden olabilir ancak ben bu savaşı bilmiyordum.)

    bu adam gerçekten, diğerlerinden farklı. ingilizceniz anlıyor ama konuşamıyor seviyesindeyse; bu adamla bir şeylerin değiştiğini rahatlıkla fark edersiniz. kendisini keşfetmem de bir blog yazısıyla oldu. iyi ki de keşfetmişim, gözle görülür bir ilerleme sağladım 1,5 ay gibi bir sürede. videolarındaki telafuzları çok anlaşılır olmasına rağmen, yine de anlayamıyorsanız; youtube'un sağladığı altyazı seçeneğini kullanmanızda yarar var. zamanla ona da ihtiyaç duymuyorsunuz. **
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap