8 entry daha
  • roma'da yorumlar ve tavsiyeler üzerine gittiğimiz pizzacı.

    öncelikle roma'nın dar sokaklarında salaş bir yer izlenimi veriyor. hatta biz doğru yere geldiğimizden emin olmak için tekrar tekrar haritayı kontrol ettik. yan tarafına doğru oturduğumuz için de asıl giriş tarafını görememiştik.

    mekana geldiğimizde saat 17:55 gibiydi. garsonlar yeni yeni geliyor, malzemeler karşı taraftaki evden henüz taşınmaya başlıyordu. garsonlardan biri mekanın 10 dakika içinde açılacağını söyleyince ayakta beklememek için dışardaki sandalyelere çöktük hemen. biz geldiğimizde henüz sıra yoktu, ya da vardı ama biz yan tarafa oturduğumuz için göremedik. mekan açılma saati geldiğinde ön taraftan girmemiz için uyaran garsona, ya biz burada iyiyiz abi diyince pek üstelemedi. yani zahmetsiz güzel bir giriş yapmış olduk. (diğer tarafta sıra olduğunu da düşünmüyorum çünkü mekan bomboştu. ) bizden sonra insanlar gelmeye başladı ve hızlıca 15 dakika içinde restoran doldu.

    menü kıtlığı yaşadıklarından olsa gerek tek menü getirdiler iki kişiye ve siparişi verir vermez menü başka masaya gitti. iki adet bruschetta siparişi verdik; biri 4euro diğeri 3 eurodan. pizza olarak da bir grande baffetto pizza(12 euro) ve bir normal mantarlı, soğanlı pizza(9 euro) siparişi verdik. bruschettalar hızlıca geldi ama açıkçası mükemmel diyebileceğim bir tadı yok. malzemeleri kaliteli ama belki de doğası gereği çok bir şey beklememek gerek.

    pizzaları 18:30 gibi pizzadan daha küçük metal bir tabakta servis ettiler. pizzalarının görüntüsü çok güzel, sıcak ve incecik. bu noktada kız arkadaşımla inceliği ve tadı üstüne muhabbetimize başladık. inceliği lahmacun kıvamında. hatta odun ateşinde yaptıkları için bir lahmacun ustasının yapabileceği bir hamur. pizzayı yerken devamlı lahmacun hamururun kokusu geldi burnuma. üzerindeki malzeme ve soslar lezzetli. soğanı çok pişirmiyorlar bizdeki gibi.

    herhalde beklentiyi çok yüksek tuttuğumuz için 7,5/10 gibi bir puan aldı bizden. güzeldi, lezzetliydi ama ya acaip süperdi diyemiyorum ben kendi adıma.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap