8 entry daha
  • dersimiz: insanlık
    konu: insanlık kelimesi deyince ilk akla gelenler ve yanılgı

    dürüstlük, merhamet, adalet, sevgi, saygı, yardım ilk akla gelenler.aktüel hayattaki insan protitipi ile karşılaştıralım:

    dürüstlük: çizdim.kimse yolda para gördüğünde, anne destekli şu önermeyi hatırlamıyor artık."bu para kimin?" çarpı 7.. sonra o para senin olur.. çok romantik söylemler bunlar, devam ediyorum.

    merhamet: yarısını çizdim.merhem kaldı, onu da neremize sürsek?

    adalet: yarısını çizmeye korkuyorum.kıbrıs meselesi var, iyi niyet girşimleri vs.. adalet daha kurumsal ve sosyal devlet bağlamında iyi kötü düzene girmiş.

    sevgi : 90 sonrası yeşil hareketlerin siyasi kanaldan sızmasıyla, kentli poitik birer söyleme dönüşmesi.bir böcek ve bir çiçeğin, zamanı geldi mi bir insandan daha politik olabilmesi, ederinin yüksekliği.zira insan üzerinden siyaset direkt politikanın işi.. aidiyet hissinin yoğun olması için modern insanlık buna kendince çözümler getirmiş.biraz konu dışı ama iyi bir örnek ..

    saygı : sanılanın aksine, sadece gençlerde kalmamış, başka yaşlara da sirayet etmiş.. saygı türk toplumunda, kamusal kuyruklara girebilme ve burada sabırla bekleme yetisidir.

    bütün bu kavramların insanlık motifi üzerinde ne kadar yaraştığını söylemeye gerek yok.ancak iş uygulamaya geldi mi, alt başlıklarına kurban olduğum insanlık elbette sınıfta kalacak.

    o zaman insanlık kavramını yeniden ele alıp, bir şekil vermeli.belki de kavramın yeni adı üst insanlık ya da nietszche terminalojisindeki gibi son insanlık olabilir.(bahsedilen)
268 entry daha
hesabın var mı? giriş yap