7 entry daha
  • tarkan serisinin ilk filmidir ve 1969 tarihlidir. yönetmenliğini tunç başaran, senaristliğini ise bizzat sezgin burak yapmıştır. 81 dakikalık süresi ile nispeten kısa bir filmdir. filmde türkler, vandallar ve romalılar, harp tanrısı mars'ın kılıcına ulaşmak için mücadele verirler.

    dönemin imkanları düşünüldüğünde ve seriye güzel bir başlangıç olarak değerlendirilirse iyi filmdir. filmdeki oyuncuların bir kısmı, farklı karakterler olarak daha sonraki tarkan filmlerinde de karşımıza çıkacaklardır.

    bir de ilginç bir detay olarak; filmde tarkan'ın koynuna giren kadınların hepsi hayatını kaybediyor. sırasıyla, hancının karısı (filmde adı geçmiyor), kraliçe evdoksia ve genseriko'nun kızı, tarkan ile yattıktan ve ona yardım ettikten hemen sonra son nefeslerini veriyorlar. hancının karısını kocası, kraliçe evdoksia'yı kocasının askerleri ve nihayet genseriko'nun kızını da babası öldürüyor tarkan ile yaptıkları işbirliklerinden dolayı. reisin aleti resmen lanetli yani. yataktan çıkan yarım saat yaşamıyor.

    lafı uzatmayayım efendim; iyi filmdir. çok severim.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap