2 entry daha
  • o zaman dahilinde sovyetlerde ota boka stalin ismi verilmesi olgusundan nasibini alarak t 34 stalin olarak adlandırılmış hızlı ve etkili * tank, alman tanklarına karşı en büyük avantajı ise gücünden çok sayısı olmuştur zira tigerın 88lik topu ve uzun menziline karşı rus tankçıları genellikle bodozlama çarpma taktiğini kullanmışlardır.

    t 34ün alman tanklarına karşı özellikle kursk savaşındaki en büyük avantajı almanların kaybettikleri tiger ve panzerlerinin yerine yenilerini koyamazken cepheye yakın traktör fabrikalarında üretilip hemen üreten işçiler tarafınan kullanılarak cepheye sevk edilip savaşa katılması ve fazlası ile yenilenebilir olmasıdır.

    kolay üretilen iyi hız ve zırh profiline sahip tava tipi alçak kule tasarımının ilk uygulandığı rusların daha sonra tank üretiminde benimseyeceği hafif, hızlı ve kolay üretilebilir tank tasarımı mantalitesinin ilk örneği olan savaş makinesi.

    edit: yok lan iosif stalin tankı ayrı bir tank, 122 mm toplu ağır tank sınıfından bir alet. neyse gene de t-34 gayet başarılı bir tanktır.
81 entry daha
hesabın var mı? giriş yap