• team ninja tarafından playstation 4 platformuna özel olarak geliştirilen, yayıncılığını koei tecmo'nun üstlendiği ve 2016 yılında çıkması beklenen samurai temalı aksiyon/rol yapma oyunu.

    şeytanların çomak soktuğu çetrefilli bir geliştirme sürecini atlatmaya çalışıyor oyun...

    ilk olarak 2004 yılında duyurulan ve akira kurosawa'nın oni isimli tamamlanmamış senaryosunu temel alan oyunun, akira kurosawa'nın oğlunun ilk yönetmenlik denemesi de olacak olan aynı isimli film ile birlikte yayınlanması planlanmış.
    2006'da playstation 3 platformuna çıkması beklenirken yayıncı firma koei tarafından hiçbir açıklama yapılmadan rafa kaldırılmış ve 2009 yılında oyunun hala geliştirildiği açıklanana kadar oyuna dair herhangi bir bilgi akışı olmamış.

    2010 ise team ninja'nın oyunu geliştirmeye devam edeceği açıklandıktan sonra 2012 yılında oyunun alpha aşamasında olduğu duyurulmuş ve yine gizemli bir şekilde 2014 yılına kadar bir daha haber alınamamıştı. 2014 yılında oyunun hala geliştirilme olduğu açıklandıktan sonra son olarak 2015 tokyo game show'da harika bir alpha oynanış videosuyla birlikte oyun severlere tekrar nioh'nun varlığı hatırlatıldı: nioh tgs 2015

    oyun feodal japonya'da geçiyor ve oyuncu, william isimli karakteri yönetirken oni'lere karşı dövüşüyor... özellikle dövüş mekanikleri gözlendiğinde from software'in kült souls serisine benzediğini söylemek mümkün. hayli karanlık bir atmosfer vaat eden oyun, benim gibi souls serisini katanayla oynayan samurai severlere ilaç gibi gelecek.

    ancak souls serisinde hep görmeyi hayal ettiğim; karakterin silahını farklı duruş pozisyonlarında tutarak silahının hareketlerini değiştirmesi mekaniği, nioh'un dinamiğini souls oyunlarından hayli farklılaştıracak gibi duruyor.

    oyunda farklı türlerde silahların bulunacağını ve hepsinin 4 farklı duruş pozisyona sahip olduğunu düşünürsek kombinasyon çeşitliği bakımından souls oyunlarına kıyasla çok daha zengin bir oyunla karşılaşacağımız kesin. ayrıca kalkanın noksanlığı, oynanışın, hızlı olmaya ve saldırılardan kaçarak kurtulmaya dayalı olacağının da sinyalini veriyor.

    dark souls 3 kadar hatta daha büyük bir heyecanla bekliyorum bu oyunu... aksiyon rol yapma oyunlarında demon's souls'un başlattığı yolculuğun meyvelerinden sadece biri... benzer dövüş mekaniklerini kullanan yeni oyunlar görmeyi iple çekiyorum.
49 entry daha
hesabın var mı? giriş yap