2 entry daha
  • zf' nin farklı olarak vane type hidrolik pompa ve dog clutch kullanarak kompleks ve ağır olan eski konvansiyonel debriyaj sistemlerine göre minimalistik ve daha verimli olmayı başardığı, şimdilik piyasadaki en iyi otomatik şanzumanlardan birisi.

    tork konvertörlüdür. tork konvertörlü olması sayesinde manevra esnasında sürücülerin sevdiği ve benimsediği özelliklerini korur. hem abd hem de avrupa pazarında çift kavramalı yarı otomatikler ve cvt' ler halen daha manevra sırasında ve düşük hızlarda tork konvertörlüler kadar başarılı bulunmuyor, birçok açıdan. zf 9hp' nin bir diğer avantajı, eski nesil tork konvertörlülere göre daha düşük hızlardayken -hem rpm hem km/s cinsinden- konvertörü kilitleyebilmesi. bu sayede esneklik sağlayan konvertör, yakıt tüketimine çok büyük negatif etki etmiyor.

    zf 8hp' den temel farkı, 9hp' nin enlemesine motor yerleşimli araçlar için dizayn edilmiş olması (bkz: transverse engine). 8hp ise boylamasına yerleşimli (bkz: longitudinal engine) yani genelde arkadan çekişli modeller için. şu an dünya üzerindeki araçların büyük çoğunluğu (~ 70%) enlemesine motor yerleşimli ve önden çekişli.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap