6 entry daha
  • kimi zaman, samurayın onuru kendi hatası yüzünden ya da elde olmayan sebeplerden zedelendiğinde ve bazen kimi daha seyrek görülen sebeplerle samurayın gerçekleştirdiği kendini öldürme seremonisi. harakiri aslolarak batı icadı bir kelime gibi görülmekle beraber ashigarular (aşağı sınıf savaşçılar) intihar ettiğinde buna seppuku değil harakiri dendiği de tarafımdan duyulmuştur

    seppuku gerekli hazırlk ve meditasyon sonrası samurayın dualarını etmesi ve ayrılık şiirini yazmasıyla nihayete yaklaşır. en sonda samuray tantosunu alır ve karnın sol tarafına hızla saplar. ardından karnı sağa doğru yarar ve son olarak yukarı doğru kıvırarak ve şiddetle bastırarak diyaframı da parçalar. hareket büyük l harfini bir miktar andırır. bu anda kaishakunin son darbeyi vurup samurayın başını uçurur. bu stil ilk seppukuyu gerçekleştiren samuraydan miras kalmış ve yüzyıllarca uygulanmış bir stildir.

    seppuku kimi zaman (özellikle savaş alanında zaman kısıtı olduğunda vs..) farklı şekillerde de gerçekleşebilir. (örnek; bir samurayın savaşta at üzerindeyken kendi kafasını uçurmasıdır ki hiç unutulmamıştır, nasıl ya denilesidir) buna yine seppuku denilip denilmeyeceği tartışmalıdır.

    seppuku samurayın son sığınağıdır. bushidonun ayrılmaz bir parçasıdır.

    (bkz: bushido)
    (bkz: samuray)
    (bkz: kenjutsu)
95 entry daha
hesabın var mı? giriş yap