1 entry daha
  • anadolu rock adına öylesine değerli bir iş yapıyorlar ki ellerinden, alınlarından öpülesi. genel olarak 60'larda ve 70'lerde yapılmış ve kült seviyesine ulaşmış albümleri tertemiz bir şekilde long play olarak tekrar yayınlıyorlar. şimdilik iki tane long play'imi bekliyorum. elime geçince işin niteliğini de değerlendiririm ama yaptıkları iş şapka çıkarılacak cinsten.

    bir de bizim müziğimiz için öylesine isabetli seçimler yapmışlar ki aynı dönemlerde avrupa'da tanınmamış gruplar keşfetmek ve kimler, neler yapmış diye bakmak istiyorsanız sanırım en doğru kaynak kendileri olmalı. türkiye'den albüm seçimlerini yapan arkadaşın ayrıca gözlerinden öpüyorum diyerek yayınladıkları türkçe albümleri aşağıya derliyorum. imkanınız varsa edinin efendim.

    edip akbayram, dostlar - nedir ne değildir
    edip akbayram - edip akbayram
    erkin koray - elektronik türküler
    erkin koray - arap saçı
    cem karaca - nem kaldı
    cem karaca - kardaşlar ve apaşlar
    cem karaca - live in istanbul 1975
    selda bağcan - vurulduk ey halkım unutma bizi
    selda bağcan - selda
    fikret kızılok - anadolu'yum
    barış manço - dünden bugüne
    barış manço - yeni bir gün
    barış manço - 2023
    barış manço - sakla samanı gelir zamanı
    moğollar / siluetler
    3 hür-el - hürel arşivi

    not: ayrıca anadolu rock üzerine sözlükte okuduğum en derli toplu girdiyi de köşeye iliştirivereyim. okumadan geçmeyin efendim. bu arada girdiyi yollamadan alıntı yaptığım yazar arkadaşla başlığı açan arkadaşın aynı kişi olduğunu fark etmiş bulunuyorum ki hürmetlerimi sunuyorum kendisine.

    (bkz: #26497687)
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap