4 entry daha
  • sanıldığının aksine 1. sıradan değil.. 1985 draftında 1. tur 18. sıradan draft edilmiştir.

    detroit pistons'ın efsane bad boys kadrosunun guardıdır. özellikle savunmasıyla ön plana çıkmış, micheal jordan'ı savunmasıyla durdurabilen ender oyunculardan olmuştur. 1989-1993 yılları arasında 5 kez all nba first defensive team'e seçilmiştir.

    kariyerinin en parlak anı 1989 yılında los angeles lakers'ı 4-0 ile geçerek şampiyon oldukları final serisinin mvp si seçilmesidir. dumars bu seride 27.3 sayı ortalamasıyla oynamıştır.

    1999 yılında emekli olduktan sonra detroit pistonsda önce oyuncu işlerinden sorumlu başkan yardımcılığı görevine, sonra da 2000 yılında başkanlık görevine getirilmiştir. halen bu görevi yürütmektedir. joe dumars bu görevi boyunca çok başarılı ve akılcı hamlelerle şampiyonluk zamanından beri çöküntü içine girmiş ve yeniden yapılandırma çabaları fiyaskoyla sonuçlanmış takımı yine eski parlak günlerine döndürmeyi başarmıştır. bu çabaların ilk meyvesi ise bu sene tam 14 yıl aradan sonra ulaşılan nba finalleri olmuştur.

    joe dumars tüm kariyeri boyunca sportmenliği ve centilmenliği ile ön plana çıkmış örnek bir oyuncu olmuştur. bad boys ekibinin ününe çelişkili olarak herkesçe sevilen bir insandır. bu özelliği ona 1997 yılında ilk kez verilen nba sportmenlik ödülünü kazandırmış ve daha sonra da bu ödüle onun adı verilmiştir. *
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap