6 entry daha
  • haftada bir gün, veya bir öğün falan neyse karbonhidrata abanma diye bir şey yoktur. amaç kandaki glikojeni bitirmek olduğundan yapılabilecek en saçma şey bu hatta. zira ketosise ulaştıktan sonra aldığınız karbonhidrat tekrar bir bariyer oluşturacak, vücut glikojen metabolizmasına geçecektir. bu bariyeri yıkmak da yaklaşık iki gün falan sürer. yani totalde 3 günlük bir kaybınız oluyor ketosisten uzak.

    insan vücudu müthiş bir makine. hayatta kalmamızın ve dominant tür olabilmemizin en önemli özelliklerinden biri de bu. her koşulda tekrar ürememize yetecek yaşa ulaşabiliyoruz neredeyse. ama çok daha uzun yaşama kısmı problematik. kanser mesela böyle bir şey. neden evrim kansere izin veriyor? e çünkü kanser genlerin kendini kopyalamasına engel değil de o yüzden. (ender durumlar hariç) ketojenik bir diyet beni sadece uzun vadede korkutuyor.

    yani eyvallah, mağara dönemi insanlar sadece protein ve yağlardan oluşan diyetleriyle hayatta kaldılar (bizim şu anda burada olduğumuzdan yola çıkarak), ama onlar zaten 30'lu yaşlarını seyrek görüyorlardı. ketojenik bir diyet 80 yıl 90 yıl sürdürülebilir mi? uzun vadede bu yağ tüketimi kalp-damar sistemini nasıl etkiler? benim tek çekincem bu işte. ama şu anda gümbür gümbür ketojenik diyetle yaşıyorum.

    (bkz: kilo vermek/@esenboga)
1254 entry daha
hesabın var mı? giriş yap