6 entry daha
  • sadık yalsızuçanlar tarafından yazılmış, timaş yayınlarından çıkmış vefa apartmanı isimli biyografi/anı romanı ile hayatı anlatılan siyasetçi, mühendis.

    kendisi yassıada sanıklarından olup, adada kansere yakalanmış, griptir diyerek aylarca bekletildikten ve 90 kilodan 40'lı kilolara kadar düştükten sonra hastahaneye sevk edilen ve orada vefat eden demokrat partili siyasetçidir.

    beni en çok etkiyen hatırat şu oldu;

    tevfik bey hastahanede iken üşümüş ve tir tir titrer vaziyette, odasının kapısının kapatılmasını rica eder, ancak kapıda nöbet bekleyen asker buna izin vermez. bu duruma daha fazla dayanamayan hemşire bir battaniye getirip tevfik bey'in üzerini örter ve nöbetçi asker hemşireye çıkışır. bunun üzerine hemşire hanım '' ben size mesaimle bağlıyım, vicdanımla değil'' der.

    tevfik bey'in yassıadadaki soruşturma kapsamında mal varlığı araştırılır. kendisi ulaştırma bakanlığı, milli eğitim bakanlığı, bayındırlık ve iskan bakanlığı yapmış olmasına ve evvelinde de mühendis olmasın karşın ne evi, ne arabası ne de bankada parası vardır. yaşları yakın olan kızları etek boyu uzun alınıp açılarak üç dönem aynı okul üniformasını giyerler. zaten tevfik bey de ''bakan olduğumu ancak imza atarken hatırlıyorum'' der. vatana ihanet suöundan yargılanmıştır.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap