1 entry daha
  • 1945 - 1998 yillari arasinda yasamis senegalli yonetmen. senegal'in dunya capinda taninmis belkide tek yonetmeni. sinemaya olan meraki tiyatro ile baslamis. 1969 yilinda daha henuz 24 yasinda sinema hakkinda hicbir egitimi yokken city of contrasts isimli ilk kisa filmini cekmis. sonraki yil cekmis oldugu ikinci kisa filmi badou boy ile tunus carthage film festivalinden odul almis.

    yonetmenin uluslararasi alanda taninmasini saglayan ilk uzun metraj filmi touki bouki'dir. bu film ile mambety cannes ve moskova film festivallerinden odulle donmus.

    ilk filminin basarisina ragmen yonetmen ikinci uzun metraj filmi (friedrich dürrenmatt'in the visit isimli oyunundan uyarlanan hyènes) icin 20 yil beklemis.

    olmeden once contes des petites gens (tales of the little people) isimli bagimsiz kisa filmlerden olusan uclemesinin ilk filmi le franc'i 1994 yilinda tamamlamis. the little girl who sold the sun isimli ikinci filmini 1998 yilinda tamamlamis ve montajini yaptigi sirada 53 yasinda paris'te bir hastanede akciger kanserinden hayatini kaybetmistir.
hesabın var mı? giriş yap