8 entry daha
  • buljubasic 'in wikipedia'nın almanca versiyonundan edindiği bilgilere göre türkiye'de aktif olan (en azından facebook sayfasıyla bile aktif olduğunu biliyoruz) otpor grubunun genellikle izlediği yöntemler, finans kaynakları ve benzeri bilgiler şöyle.

    genel olarak şu adımları izliyorlar;
    -direniş gösteren bir grup kuruyorlar veya destekliyorlar; daha sonra yabancı gazeteciler ile çıkan olayları acil şekilde kamuoyuna duyuruyorlar.
    -hatırlanması kolay olan semboller geliştiryorlar; gürcistan'da güllerdi, ukrayna'da turuncu, türkiye'de siyah giyinmek.
    -erken seçim sloganları atmak; ve seçim sürecinde sistematik olarak yabancı medyaya muhalefete karşı manipülasyon yapıldığını vurgulamak, daha sonra muhalafetin sesinin tamamen kısıldığına dair haberler yapmak.
    -seçimden sonra ''barışçıl'' protestolar düzünlemek; en kritik nokta burası. muhalefet ayaklanmasını bütün halkın tepkisi gibi göstermek.
    -tekrar seçim; ve burda dezenformasyon ile iktidarı muhalafetin eline geçirmek.

    finansal kaynakları:
    -national endowment for democracy(ned): abd dış işleri bakanlığı tarafından kaynak sağlanıyor
    -national democratic institute: abd demokrat parti vakfı, başkanı: madaleine albright
    -republican institute: abd cumhuriyetçi partisi vakfı
    -freedom house
    -open society institute international renaissance foundation : george soros'un vakfı
    -committee on the present danger (cpd): orta doğu ve eski sovyet ülkeleri ile ilgilenen bir vakıf

    kaynak : http://de.wikipedia.org/wiki/otpor

    ayrıca konu ile alakalı mısır devrimi sırasında alman kanallarının birinde otpor hakkında yayınlanan belgeselde otpor'un kurucuları ve yöneticileri ile röportajlar vardı. açık açık söylediler abd dış işler bakanlığı tarafından finansal destek aldıklarını.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap