7 entry daha
  • yabana atılmaması gerekir. dışarıdan tamamen kitlesel, halkın kendi iradesi ve imkanlarıyla yapıyor gibi gözüktüğü eylemler aslında yönlendiriliyor olabilir. erhan sandıkçı'nın yazısında en ilglimi çeken kısım şu oldu.

    --- spoiler ---

    "tam bağımsız türkiye" diye inlemeyen bir meydandan çıksa çıksa karşıdevrim çıkar. vatanseverler, kendileriyle birlikte türk bayraklarını, atatürk posterlerini, millî marşları, milliyetçi söylemleri, sömürgeciliğe ve abd'ye karşı sloganları da öne çıkarmalı.
    --- spoiler ---

    olayların ilk gününde erdoğan'ın geri adım atacağını ve halkın durulacağını düşünmüştüm. gezi parkı yıkımı durduruldu ama olaylar durulmadı. şu anda tepkinin boyutu polis şiddetinin boyutuyla orantılı gibi duruyor. peki polis bugün çekilse eylemler duracak mı bunu düşünmek lazım. olay çoktan gezi parkı yıkımından çıkmış durumda. halk artık kelle istiyor. istifalar, erken seçim gerçekleşene kadar durulacak gibi gözükmüyor.

    tüm bu olanlardan sonra tek temennim rejimin bu işten nemalanan insanların, bir başka deyişle dış güçlerin istediği adamların eline kalmaması. türkiye bu işten sadece daha da demokratikleşmiş şekilde çıkarsa halk kendisini başarılı sayabilir. yoksa tayyip'i mumla aramak da var işin ucunda.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap