1 entry daha
  • milyonlarca yıldır süregelen doğa ananın kurallarından biri. efenim yine discovery takılıyorum bu sefer dinazorlar çarpışıyor belgeseli var. bakayım bu da neyin nesiymiş diyerekten sabahın 5'inde oturdum izliyorum. grup halinde dolanan 4 treks var. bunların karnı acıkmış av peşindeler. şimdi adını hatırlayamadığım otçul bir dinazorun arka ayağı kırılmış topallıyor yavrucak. bizim açlar bunu gördüler düştüler peşine. garibim de yem olmayayım diye can havliyle kendi sürüsünün nerede olduğunu bulmaya çalışıyor. derken volkanik bir patlama öncesi sürüsüne kavuşuyor. bağırıyor çığırıyor hayvanların sikinde değil geber ipne diyorlar buna.

    o sırada volkan bir anda patlayıveriyor. hatta volkanik dağ yoğun asit ve sallantıya dayanamayıp çöküyor. bu çökmeyle 1500 derecelik sıcaklığa sahip bir toz bulutu 450 kilometre boyunca montana topraklarında yayılıyor. bu hayvanlarda olduğu yerde buharlaşıyorlar.

    sanıyorum ki volkanik patlamanın etrafa saçtığı lavlardan çok asit yağmuru ve yüksek sıcaklığa sahip toz bulutu canlıların yok olmasında en büyük kaybı yaşatıyor. çok şükür ki 75 milyon yıl önce doğmamışım.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap