2 entry daha
  • granit değil kumtaşından yapılmış tapınaktır. uzaylı teknolojisine gerek kalmamış yontma aşamasında.

    edit: yontma tabirini başka bir şeyi ima etmek için kullanmıştım ama neyse anlaşılmamış sorun değil. şimdi gizem ve uzaylı meraklısı arkadaşlara sesleniyorum: araştırın. aynı bu siteye girer gibi google'a girin eğer makale okumayı sevmiyorsanız ve araştırın iyice. uzaylılarla kafayı yemiş adamların yazdığı değil de olaya şüpheyle yaklaşan adamların yazdığı sitelere girin ve görün o taşların granit olmadığını. en basitinden güvenilirliği tartışılsa da wikipedia'ya bakın. yetmezse, inanılır bulmazsanız sayfanın en altında referanslar var onları inceleyin. ondan sonra zaten anlayacaksınız taşların hangi türde olduğunu, bölgede bulunan taş kesme ve işleme aletlerinin ne kadar yeterli olduğunu ve çağının teknolojisiyle üretildiğini. yeter ki araştırın. tabi isterseniz uzaylı deyip daha mistik bir kafa kaymasına da yol alabilirsiniz.

    edit 2: gerçeği isteyene kaynak da var burda.

    vranich, a., 2006, the construction and reconstruction of ritual space at tiwanaku, bolivia: a.d. 500-1000. journal of field archaeology 31(2)

    protzen, j.-p., and s.e.. nair, 2000, on reconstructing tiwanaku architecture: the journal of the society of architectural historians. vol. 59, no. 3

    protzen, jean-pierre; stella nair, 1997, who taught the inca stonemasons their skills? a comparison of tiahuanaco and inca cut-stone masonry: the journal of the society of architectural historians. vol. 56, no. 2

    kolata, a. l., 1993, the tiwanaku: portrait of an andean civilization. blackwell publishers, cambridge, united kingdom

    kolata, alan l., 2003, tiwanaku and its hinterland: archaeology and paleoecology of an andean civilization, vol. 2. smithsonian institution press, washington, dc.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap