4 entry daha
  • behzat ç ile olan organik bağlarını görmemek için kör olmak gerek. nascimento, hayatını adadığı işi kendi doğrularına göre yaparken teorik doğrulara uyumsuz kalan bir başka anti-kahraman. ilk filmden zaten yeterince tanıyoruz. çarkın dişlisi haline gelmesi, egemen güçlerin piyonu olması bu kez daha fazla göze batıyor .

    bir diğer anti-kahraman da fraga. insan haklarına büyük önem veren bir profesör. bazı durumlarda aynı hedefe varmak isteyen kişilerin bunu uygulama biçimlerinde mutlak benzerlik olmuyor. nascimeto ve fraga'nın açmazı bu. nascimento sert, acımasız ama tek amacı adaleti sağlamak. fraga insan haklarından, hukuktan yana ve tek amacı adaleti sağlamak. aynı amaca ulaşmaya çalışan 2 baskın karakter birbirlerinin işini doğru yapma konusunda en büyük engeli. fakat yozlaşmış, çürümüş, şirazesi kaymış bir sistemin karşısında isteseler de istemeseler de aynı saftalar. bu iki karakterin arasındaki korelasyon okunması gereken bir veri.

    nascimento - diego fraga düşmanlığındaki bir başka ilişkiye de aşırı-yorumla bakacak olursak nascimeto pele - diego maradona çatışması göze çarpabilir.

    sağlam film. güçlü bir eleştiri. bozuk kırık yanları da var elbette fakat doğru yapılmış yönleri ağır basıyor.
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap