8 entry daha
  • polyamory birden fazla yakın ilişki kurulan partnerin varlığına ve bu durumun diğer partnerlerin bilgi ve rızası ile gerçekleştiğine, işaret eder.

    örn: mehmet (m), nihal (f) ile yakın bir ilişki içindedir ve aynı zamanda zuhal (f) ile de yakın bir ilişki içindedir. üçünün de bu durumdan haberi vardır ve durumdan memnundurlar.

    örn: muharrem (m), murtaza (m) ile yakın bir ilişki içindedir ve aynı zamanda selen (f) ile de yakın bir ilişki içindedir. üçünün de bu durumdan haberi vardır ve durumdan memnundurlar.

    örn: dilem (f), recep (m) ile yakın bir ilişki içindedir ve aynı zamanda eda (f) ile de yakın bir ilişki içindedir. üçünün de bu durumdan haberi vardır ve durumdan memnundurlar.

    örn: furkan (m), tuncay (m) ile yakın bir ilişki içindedir ve aynı zamanda birkan (m) ile de yakın bir ilişki içindedir. üçünün de bu durumdan haberi vardır ve durumdan memnundurlar.

    örn: binali, (m), recai (m) ile yakın bir ilişki içindedir ve aynı zamanda elif (f) ile de yakın bir ilişki içindedir. üçünün de bu durumdan haberi vardır ve durumdan memnundurlar.

    (f) - dişi, (m) - eril tanımlaması için kullanılmıştır.

    bazılarınızın gözleri yuvalarından fırladı evet belki ama, polyamory straight (düz) olmak zorunda değil, 3 kişiyle olmak zorunda da değil (sabahın 8'inde ne ben daha fazlasına kasayım ne sen daha çok combo'ya maruz kal) üst limiti kişilerin dileği veya tercihine kalmış bir durumdur, yine aynı kişilerin tercihlerine bağlı olarak f ve m'nin herhangi bir kombinasyonu şeklinde de olabilir, olmaya dabilir.

    polyamory, polygamy'den evlilik veya ilişkiye dair benzer bir yasal veya yazılı güvencenin olmaması durumuyla farklılık gösterir. polygamy durumunda çok sayıdaki eşlerin hepsi teorik olarak evliliğin getirdiği hak ve sorumlulukları paylaşıyor olacaklarken, polyamory'de böyle bir resmiyet durumu yoktur. ayrıca polygamy, içinde bulunduğu toplum ve ülkenin kanunlarına göre homosexual veya bisexual polygamy olamayabilirken, polyamory'de yine bir resmiyet durumu söz konusu olmadığından ötürü böyle bir kısıtlama yoktur.
59 entry daha
hesabın var mı? giriş yap