9 entry daha
  • uzun zamandır oturtmaya çalıştığım bazı prensiplerle sahip olmayı umduğum şey. sayacağım 4 prensibi de aynı anda yapmayı başardığım gün sayısı 3-5'i geçmiyor genelde, ama hepsini düzenli 1 sene boyunca yapabilsem 20 yaşıma tekrar dönecekmişim gibi hissediyorum:

    1 - sigarayı bırakmak (1 aydır içmiyorum ama hala canım istiyor. ben onu bıraktım o beni bırakmıyor maalesef)
    2 - omega 3 yağ asidi almak (en düzenli yapabildiğim şey. çünkü en kolayı. gün içerisinde sadece 10 saniyeni harcıyorsun . önemli olan unutmamak)
    3 - taş devri diyeti (sigarayı bırakmaktan sonra uygulaması en zoru. 1-2 küçük kaçamak dışında 2 haftadır uyguluyorum. un, tahıl ve şeker alımımı 0'a indirmeye çalışıyorum ama aklımdan makarnaların, pidelerin, lahmacunların falan geçtiği çok oluyor. abur cubur zaten yok ki bu kolay kısmı bana göre. kahvaltıyı ekmeksiz yapmaya bile alışıyorsun. et, sebze ve yağ istendiği kadar yenebiliyor. )
    4 - 5 tibet ritüeli - tibet'in gençlik pınarı (gün de en fazla 20 dk'nızı alacak bir şey ama süreklilik isteyen her şey gibi bu da zor. 3 gündür uyguluyorum. 4 hafta kadar üst üste yapabildiğim dönemler olmuştu. gerçekten çok iyi hissetmiştim kendimi. öyle bir esneklik ki eklemlerinin varlığını unutuyorsun.)

    bunlar dışında abartmadıkça alkol alınabilir ki abartmanın da bir mahsuru yok bana göre. istendiği kadar işkembedir, ciğerdir bilumum sakatat yenebilir. et serbest ama özgür hayvan eti yenmeye özen gösterilse iyi olur. günde az miktar kakao oranı yüksek çikolata yenebilir. neskafe dışında şekersiz her türlü kahve içilebilir. çay zaten serbest. d vitamini için bol güneş alınmalı. en az 6 en fazla 9 saat uyunmalı.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap