6 entry daha
  • (bkz: açık ilişki/@aphrael)

    uzun süre kadar diğer insanlar gibi hissedemesem de tek eşli "normal" ilişkiler yürütmeyi denedim. ama kısıtlamalar o kadar anlamsız geliyordu ki... yani "pazar günleri mavi renk giymeni istemiyorum." "ha??" düzeyinde anlamsız geliyordu.
    dolayısıyla da aldatmasam bile ilişkiye saygımı ve motivasyonumu kaybediyordum. bir aşamada insanlarla monogam ilişkilere girmeyi de one night standleri de (ki aynı döneme gelmesi bence çok ironiktir) bıraktım. friends with benefits çok tatmin edici ve mutluluk verici olsa da şöyle güzel bi açık ilişki fırsatı olsa hayır demezdim. ama deneyimlerim şansımın pek yüksek olmadığını söylüyordu. bildiğin yalnızlığın anlaşıldığı anlar themeli bi hayatım vardı ve öyle de devam edeceği hissiyatına sahiptim.

    sonra çok uzun yıllardır açık ilişkiler ve hatta açık evlilikler yürüten insanları fark ettim. bu da eşcinsellik gibi bir tarafa sahip, öyle değilseniz ya da o ortama bi şekilde girmiyorsanız varlıklarını fark etmeden bi ömür geçirebilirsiniz. çünkü ortalama, hoşgörüsüz, milletinin sikinin kukusunun bekçiliğini yapan o kadar çok dalkavuk var ki, bunu toplum içinde açık açık söylememek hayatlarını daha huzurlu kılıyor.

    ütopik olduğu gerekçesiyle polyamoryyi veya açık ilişkiyi reddetmek en hafif durumda tecrübesizlik ve denk gelmemişlikten, en ağır haliyle de korkaklık ve özgüven eksikliğinden.

    ben bir polyamoristim, bu cinsel organlarıma sahip çıkamadığım, cinsel bağımlılığım* olduğu için ya da aç gözlü olduğum için değil, bence bir sakıncası olmadığı için. diğer insanlar gibi hiçbir zaman hissetmedim ve ciddi bir bölümünün de aslında monogam olmadıkları halde çoğunluğa uymak için fake attıklarına inanıyorum.

    "kızım yap ama söyleme" lafını o kadar çok duydum ki...
    neden?
    yalan söylemekten hoşlanan bir insan değilim. hele hele hayatımdaki en değerli kişilere söylenmiş değil yalan, en ufak bir bilgi çarpıtması bile büyük bir vicdan azabı hissettirir.
    benim ben olamayacağım bi ilişkide işim ne? beni sevmeyen bir insanla neden vakit kaybedeyim?
61 entry daha
hesabın var mı? giriş yap