3 entry daha
  • natacha atlas'in ve transglobal underground'un ingiliz tarafinin epey torpulendigi, natacha atlas'in ortadogulu koklerine dondugu bir albumdu bu. diaspora'dan sonra epey sasirtmisti beni. ozellikle ilk iki sarki marifnaash ve moustahil, ortadogu popu havasindaydi.. kotu degildi hic bir sekilde, sadece alismakta zorluk cekmistim basta bu iki sarkiya.
    ama albumdeki favorilerim ucuncu sarki ve ilk single sawt el atlas katkili amulet, ardindan gelen leyli, tango havasindaki ya weledi, harika introsu ile evlere senlik enogoom wil amar, huzun yumagi andeel ve albumun en geleneksel sarkisi agit gibi ya albi ehda olmali.. son sarki koca bir misir orkestrasi esliginde ummu gulsum dinlemek gibi..
    hemen hemen tum sarkilari saydigima da bakilirsa, cidden iyi bir albummus. kapaktaki natacha atlas'in feyruz'vari pozu zaten ele veriyor albumu..
    ben de natacha atlas albumlerini yemek, temizlik ve utu gibi gunluk isler yaparken dinliyorum, ve bu isleri yuk olmaktan cikariyor albumler, bu da iyi bir sey tabii..
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap