3 entry daha
  • birazcık olsun sıkılmadan iki bölümü birden izledim. su gibi akıyor film, hiç bir detayı göze batmıyor. oyunculuklar yerli yerinde. müzikler harika.

    --- spoiler ---

    hele mustafa için almanya'dan davetiye getirtecek olan adamın bürosuna girdiklerinde, radyo'dan çalan türkü süperdi. acep bilen, eden var mıdır sözlükte, bi buldurun be ya.

    --- spoiler ---

    filme geri dönersek, kesinlikle gurbet filmleri arasında ilk sıraya oynar. hikayesi gayet makul, dokunaklı. keşke bu konuyu irdeleyen daha çok film çekilse.

    --- spoiler ---

    maden'de çalışmak üzere yerin bilmem kaç metre dibine inen mustafa'yı görünce, yine adı mustafa olan ve yine ekmek derdiyle 40 yıl evvel almanya'ya giden büyükbabamı hatırladım. ne zorluklar, ne hasretlikler çekmiştir o da deyip hüzünlendim. ciğerini tüketti bu alamanya canım büyükbabamın, tam keyif sürüp, emekliliğin sefasını sürecekken hakk'a yürüdü. bunlar geldi aklıma, burnumun direği sızladı, gözümden yaş süzüldü.

    --- spoiler ---

    neyse efendim uzatmayalım, kesinlikle izlenmesi gereken bir film. hatta alman arkadaşlarla tekrar izlemeyi planlıyorum ben. maalesef tv için çekilmiş bir film olduğundan türkiye'de sinemalarda yer almadı bildiğim kadarıyla. sadece almanya ve finlandiya'da oynamış.

    keşfedilmeyi bekleyen hazine gibi.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap