9 entry daha
  • stephen king;

    -rage
    -the long walk ve the running man
    -roadwork
    -thinner
    -the regulators

    isimli kitaplarını bu isim altında çıkartmıştır. bu mahlas, sadece adının mı sattığı yoksa edebiyatının mı sattığı konusunda ikileme düşen king'in bu ikilemlerden ikisinin de yalnız başına doğru olmadığını anlamasına yetmiştir. 1984 yılında thinner ın piyasaya çıkması sonrası bu takma ad deşifre edilmiş ve king bachman ı öldürmek zorunda kalmıştır.

    kanımca bachman king'den daha zayıf bir yazardır, o dönem öyle mi denk geldi bilmiyorum ama bana göre the running man hariç diğerleri sıradan romanlardır(veya hikayelerdir). ama o yıllarda kendi adı ile yayınladığı romanlara baktığımızda bir firestarter, bir kujo ne bileyim bir pet sematary hele hele the talisman çok daha başarılı kitaplardır. demek ki king, en güvendiği kitapları kendi adı ile çıkartırken, deneme yaptığı kitapları bachman adı ile çıkartmıştır.

    1996 da richard bachman adı ile piyasaya çıkan the regulators, king imzalı desperation ile aynı anda okuyucular ile buluşmuş ve ilginç bir anı olmuştur edebiyat alanında. çünkü iki kitap çok bakımdan birbirine benzemekte, hatta bazı bakımlardan aynı olmaktadır. king; o romanı kendisinin yazmadığını söyleyerek yüzümüze tebessüm ettirmiştir.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap