2 entry daha
  • özellikle atların suni döllenmesi konusunda başarılı işlere imza atmış akla the island of dr. moreau'u getiren rus biyolog. ilk olarak suni döllenme ile bir aygırın doğal yöntemlerle olabilceğinden kat kat fazla sayıda kısrağı dölleyebileceğini kanıtlayarak ün kazandı. daha sonra çalışmalarını gene atlar üstünde sürdürerek bir at ve zebra melezi yaratmayı başardı.

    amacı daha çok evcil ve yabani türleri çaprazlayarak hastalıklara daha dayanıklı ve rus iklimine uyum sağlayabilen, ticari açıdan uygun melezler üretmekti. at ve zebra melezinin dışında, inek ve bizonu, evcil ve yabani tavşanları, çeşitli kemirgen türlerini melezledi. hatta inek ve antilop da melezlediği yazmakta ama merak edip araştırdığımda bu konuda net bir bilgiye ulaşamadım.

    kendisini ünlü yapan bir diğer konu olan şempanze-insan melezi konusuna gelecek olursak, sovyet hükümetinin onu desteklemesinin asıl nedeni yeni bir süper asker yaratmaktan çok kendi propogandalarına uygun şekilde bir insan-maymun melezinin kilisenin gücünü zayıflatacağı düşüncesiydi. bu sayede kilisenin etkisindeki işçileri kendi taraflarına çekebileceklerdi.

    ancak bu konuda yaptığı çalışmalar başarısız oldu. rusya'ya getirdiği maymunların bir kısmı yolda bir kısmı ise sukhumi araştırma merkezinde öldü. hamile kaldığı düşünülen bazı dişi maymunlarda ise otopsi sonucunda herhangi bir hamilelik ibaresi görülmedi. işin ironik tarafı ise birçok kadın onun çalışmalarına gönüllü oldu ancak çalışmaları hep başarısız oldu. yeni şempanzeler bulamadı, bulduğunda ise artık çok geçti. çalışmalarını sürdüremeden sürgüne gönderildi ve daha sonra da öldü.
hesabın var mı? giriş yap