740 entry daha
  • --- spoiler ---
    yurdunu, milletini savunmanın ismi de faşizm olmuş!
    --- spoiler ---

    hayır, yurdunu milletini savunmanın ismi faşizm olmamış. nereden öğreniyorsunuz bunları olm, düşünsel kaynaklarınız nedir hakikaten çok merak etmeye başladım. bu kafa ile dünyada aklamayacağınız şey kalmaz. kaldı ki hangi doktrin "ben yurdumu milletimi sikertmeye geliyorum, ocağına incir ağacı dikeceğim, öyle işler açacağım ki yurdumun ve milletimin başına asırlar boyu belini doğrultamayacak kimse" diyerek savunulmuş ki faşizm de böyle savunulsun. fundementalizm, nazizim, komünizm, faşizm, ırkçılık, sosyalizm, kapitalizm, liberalizm komple "insanlık için, yurdumuz için, milletimiz için en iyi yol budur" diye savunulmuyor mu! naziler "almanya'nın çıkarlarını, alman ve ari ırkının çıkarlarını savunmanın ismi de ırkçılık olmuş, faşizm olmuş." desin, işid "ümmetin çıkarlarını ve allah'ın şeriatın savunmanin ismi de gericilik olmuş, terörizm olmuş" desin.

    mantık aslında çok basit; beşeri tüm doktrinler, fikirler, ideolojiler üreticileri tarafından "bizce en doğrusu budur, halkımız böyle yönetilirse müthiş olur" iddiası ile ortaya atılır. bu yüzden ikide bir " faşizm ülkemin ve milletimin çıkarlarını korumaksaaa" diye yırtık dondan fırlamayın rica ediyorum. 68 kuşağını tasfiye etmek için komando kamplarında yetiştirilen ülkücü katiller de en az katlettikleri gençler kadar "biz bu ülkenin çıkarlarını savunuyoruz" diyordu ve buna inanıyordu. e o zaman çatışma neyden kaynaklanıyordu?

    faşizm bir durak değil, yokuş aşağı eğimin yavaş yavaş arttığı bir yoldur. faşizmin başladığı nokta net tahlil edilemez. sansür ile mi başlar, kitlesel güdüleri kamçılayan törenler ve geçitlerle mi, kutuplaşmalarla mi, iktidar paylaşımındaki amansız kavgalarla mi, sınıfsal çelişkilerdeki güç dengesinin mutlak bir şekilde bir tarafın lehine değişmesi ile mi, anayasal bir değişiklik veya bir cunta ile mi, afet veya işgal ile mi, salgın veya iktisadi kriz ile mi başlar bilinmez, tahlil edilemez. fakat kesin olan şey, faşizmin paramiliter şiddet dahil tüm şiddet biçimlerini kullanan, asgari bir sivil katılımı mümkün kılan tüm yapıları "sabit ve dar" bir çevrenin çıkarına uygun şekilde tasfiye eden, manipülatif ve katı bir tahakküm biçimi olduğudur.

    bu yüzden "vatanını sevmek faşizm ise" ile başlayan abuk subuk cümlelerinizi alın gidin. ülkesini sevmenin, onun çıkarlarını savunmanın sayısız yolu varken gidip zorbalığı, farklılıklara tahammülsüzlüğü, kitlesel paranoyayı, nefreti, gaspı, örgütlü bir cehalet ve narsizmi, tüm bunlarla bağlantılı olarak hukuksuzluğu ve zulmü tercih edip "vatanını sevmek faşizm ise :(" diye hönkürmeyin. bırakın ülkesini milletini sevmeyi; ülkesinden, halkından nefret etmenin en kestirme yolu faşizmdir.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap