6 entry daha
  • amsterdam şubesinde ciddi anlamda öküz barıdırdığını düşündüğüm şirket. sorduğunuz soruya hayvan muamelesi yaparcasına cevap verebilirler. sonra da dersiniz ki madem böyle olacaktı, hayvan gibi bağırıp çağırıp sorsaydım. ama olan olmuştur.

    bunlar bir yana, otobüsleri eğer ucuz yolculuklar planlıyorsanız uygundur ama ucuz etin yahnisi olayı gibi bazı şeylerle karşılaşmanız mümkün. dünyada en iyi otobüs taşımacılığını türkler (neden acaba? demiryolu yatırımı yapmayıp menderes'ten beri abedeli dostlarımız sayesinde otomobil medeniyettir dediğimizden olabilir mi?) yaptığı için oradaki sistemi görmek sizi dumur edebilir.

    bir kere bilette koltuk no yoktur unutun. ikincisi bagajınız fişlenmez, göz alıcı bir bagaj ise pek güzel olmaz. yanınıza alın. bir diğer üçüncüsü ise ikramı unutun. yani türk sistemi gibi düşünmeyin. o otobüslerin tek fonksiyonu sizi sadece götürmektir, o kadar. kaç saat olduğu da önemsiz. ve sonuncusu, bazı ülkelerde (şaka gibi) bazı şehir/kasabalarda adeta dolmuş gibi bir noktaya gelip öylece 20 dk bekleyebilirler. neden? çünkü bir yolcu gelir de belki biner diye. (bilet alanları beklemiyor otobüs, öylesine bekliyor!)

    ayrıca otobüs kültürü avrupada gelişmediğinden bazı yolcuları bazen sizi çıldırtabilir. otobüste bağırarak konuşabilir, yanındaki boş koltuğu vermeyebilir ve mükemmel ölü taklidi yaparlar. kokabilir, sizi durduk yere rahatsız edebilir vs.

    yine de, diyorum, eğer turizmden adeta geberen şehirler arasında yolculuklar yapıyorsanız ve süresi de azsa (8 saatten az mesela) bu otobüsler velinimettir. çünkü amsterdam-paris yolculuğunu sittin sene 40 € dan ucuza gidemezken bu otobüsler sizi 19 € ya götürür. yolların da bizimkiler gibi yamalarla dolu olmadığını da katarsanız, yol olarak hırpalamaz.

    son tavsiyem ise eğer fransa-belçika-hollanda bölgesinde olacaksanız ve 3 ay önceden bilet alabilme şansınız varsa, eurolines i hiç kullanmayın; thalys'i araştırın. o trenlerde keko fiyatlarla (örn: ams-par 29 €) şehirler arasında eurolines daki gibi hırpalanmadan gidebilirsiniz. sonra alırım deyip yatmayın o bilet en az 55 € olur. bir gün bile geçmesin.
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap