52 entry daha
  • nil'in 2 kolu arasında kurulan, eski krallık dönemi'nde mısır'a başkentlik yapan, mısır'ın en eski ve en önemli şehirlerden biriydi. burası akdeniz tarihinin de en önemli yerleşim yerlerinden biri olarak kabul ediliyor.

    eski mısır/antik mısır'a başkent ve önemli bir din merkezi olarak hizmet eden memphis şehrinin orijinal adı hikuptah'tı. ancak daha sonra isim olarak ınbu-hedj olarak anılmaya başlandı zira bu isim beyaz duvarlar anlamına geliyordu.

    normalde büyük bir tarihe sahip olmasına rağmen zamanla çeşitli sebeplerle yıkılmış, yok olmuş geriye küçük bir alan kalmıştır. mısır'ın önemli tarihi izlerine sahip olan bu antik kentte yapılan kazılarda ptah ve apis tapınağından kalan çeşitli tarihi eserler arasında 2 metrelik kaymaktaşından yapılmış ramses ıı heykelinin de bulunduğu birkaç heykel ile birlikte çeşitli tarihi eserler de ziyaretçilerini bekliyor.

    memphis, mısır/kahire seyahayi yapan turistler için gezilecek yerlerden biri olarak tur organizasyonlarının rotasında yer alıyor. bireysel olarak da gittiğinizde cüzi bir miktar karşılığında gezebilirsiniz.

    (bkz: kahire/#157790861)
hesabın var mı? giriş yap