9 entry daha
  • burjuvazinin döne döne "ihtilal provası" demesine, dönemin disk genel sekreteri rıdvan budak'ın da bir sene sonra 1997 1 mayısı arifesinde "bu sene sadece işçiler gelecek..." şeklinde beyanatlar vermesine sebep olan bir 1 mayıs'tır.

    kırılan camlar, ezilen laleler karşısında dehşete düşenlerin alanı apar topar terkettiği, sendika bürokratlarının kürsüyü bırakıp kaçtığı 1 mayıs'tır...

    95 gazi ayaklanması'ndan sonra işçi sınıfının görünmeyen kesimlerinin nasıl bir dinamizm taşıdığını tekrardan gösteren bir vakıa olmuştur.

    daha sabahın erken saatlerinde ve henüz bir çatışma yaşanmamışken, alana girişte üst aramasına karşı koyan örgütlenmelere yönelik hedef gözetilerek gerçekleşen ilk ölümlü saldırılara rağmen devrimci örgütlenmelerin kortejleri arkasında bulunan on binlerce işçinin alanı terketmek bir yana alanı zapt ederek saldırıları şiddetle yanıtladığı, kürsüyü işgal ettiği ayrıksı bir 1 mayıs'tır.

    emekçi semtlerinden akıp gelen, çoğunluğu tekstil, kundura, inşaat, tersane gibi kuralsız-güvencesiz çalışılan işkollarında çalışan, işçi sınıfının en geniş, ancak sendikal örgütlenmeden mahrum kesimlerine mensup işçilerinin kitle radikalizmine sahne olmuş, zincirleri zorlayan 1 mayıs'tır.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap