7 entry daha
  • alm. das spätzle (tekil) die spätzle (cogul)

    geleneksel olarak evlerde bolcana hazirlanmasi makbul olan ve günlerce cesitli türlerinin tüketildigi über schwab yemegi. cok tutumlu olan schwab'larin ekonomik ölcütlü bereketli yemeklerinden biridir. bir digeri icin (bkz: maultasche). günlerce yenilse de bünyede bikkinlik yaratmaz.

    civik bir kivamda hazirlanan hamur parcaciklari ilk gün "käsespätzle" olarak, ikinci gün sade bir bicimde "spätzle" cesitli soslar (mantar sos, et sosu, mercimek, pesto, cig krema...) esliginde yaninda et ya da sosis ile, ücüncü gün tavada yumurta ile kavrularak, dördüncü gün akla gelebilecek her türlü corbanin icine katilarak -cok uyumludur- özellikle de "gaisburger marsch" adinda cok lezzetli bir yemekte ve hatta tatlisi "apfelspätzle" bile yapilmaktadir. türk mutfaginin vaz gecilmez bir ögesi olan pilavda oldugu gibi bircok yemegin yaninda servis edilen spätzle'nin burada bahsedilen ana cesitlerinin yani sira bir cok cesiti (ispanakli, lahanali, biberli, domatesli...) bulunmaktadir. en favori spätzle türü olan käsespätzle'nin üzerine incecik zar halinde pismis sogan halkalari konulmali ve bu ayrinti kesinlikle atlanmamalidir. marketlerde hazirlarinin da satildigi spätzle form olarak ya minik-kısa ya da uzun-ince (yapiminda kullanilan alete göre degisir) olmaktadir.

    bu kategoride ayrica güney almanya ve avusturya mutfagina mal olmus ve sekseni askin tarif zenginligiyle schupfnudeln ya da diger bir adiyla fingernudeln (un, yumurta ve patates ezmesi) yolunuz almanya ya da avusturya dolaylarina düserse kesinlikle denenmelidir.

    (bkz: http://www.essen-und-trinken.de/…_fjt2004030521.jpg)

    fotograflarla spätzle:

    (bkz: http://www.rezeptewiki.org/…jpg/300px-spätzle03.jpg)
    (bkz: http://www.foolforfood.de/media/kaesespaetzle.jpg)
    (bkz: http://ftpserver-online.de/…s/gaisburger_marsch.jpg)
    (bkz: http://www.rezeptanleitung.de/rostbraten.jpg)
    (bkz: http://farm3.static.flickr.com/…75_1ba628574d_m.jpg)

    bu güzel yemek hakkinda bilmek istediginiz her seye cesitli tarifleriyle birlikte buradan http://www.spaetzle.de/ ulasabilirsiniz.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap