3 entry daha
  • 2.bölümden sonra ara verdiğim dizi. belki de devam etmem bilemiyorum. kötü olduğundan değil, ryan murphy elini yine tembel alıştırmamış. yazarlıkta ortalama üstü bir iş çıkarmış gibi. ancak dizi, katilin 'hadi çocukluğuna, gençliğine de inelim' klişesinden kurtulamamış gibi görünüyor. eh tabi 10 bölüm boyunca ne anlatacaksınız izleyiciye değil mi? 5 bölümlük bir mini dizi olsa daha iyi olurmuş sanki... aynı sorun versace cinayetinde de vardı.

    --- spoiler ---
    yani buna ne kadar gerek vardı bilemiyorum ama, 14 yaşındaki kurbanı hakkında çok detay verilmese de olayın gerçekleşme biçimi beni baya bir rahatsız etti. polislerin ırkçı yaklaşımı dolayısıyla siyahi komşunun dinlenilmemesi sonucu genç bir insanın hayatının solması sinir bozuyor.
    --- spoiler ---

    edit: diziyi bitirdim ve uzun zamandır kafamda tartışıyorum. ben dizinin tamamen katil ve kurbanlar üzerinden bir sömürü yapıldığı sonucuna vardım. vermek istediği politik mesajlarda haklı olsa da, dizi konu itibariyle esas anlatmak istediği şeyden uzaklaştığını düşünüyorum. söylemek istediğim çok şey var aslında ama dizinin kafası o kadar karışık ki; oturup aklı başında iki kelam yazmak bile zor geliyor. insanlar boşuna mindhunter örneğini vermiyor arkadaşlar. iki sezonda ona yakın seri katil tanıtıldı, ne bir gore sahne gördük, ne de katiller üzerinden yapılan bir sömürüye şahit olduk. buna rağmen koltuğa yapışıp, soluk soluğa izledik diziyi...

    sen hem dahmer'ı sistem yarattı, yetiştirilme tarzı da bu cinayetlerde etkili oldu diyeceksin; hem de bir yandan adice işlenmiş cinayetleri en ince detayına kadar anlatıp, kurbanlar ve aileleri üzerinden sömürü yapacaksın. bu çok tehlikeli bir yaklaşım. kurbanların hala hayatta olan yakınlarının isyan etmesi boşuna değil. daha kaç dizi çekeceksiniz kaç belgesel yapacaksınız yeter diyorlar. yok yetmemiş olacak ki, 7 ekim'de bir de belgeseli geliyor netflix'e... bu bir sömürüdür arkadaşlar. başka bir şey değil.
232 entry daha
hesabın var mı? giriş yap