7 entry daha
  • "1997, ekim veya kasım. ayrıca yavuz alat isminde bir gazeteci beni görmek istedi. yüzünü hatırladığımı bir yerlerden... ve yeşil olduğunu anladım! gazeteci kimliğini sordum. nüfus cüzdanında avukat yazıyordu. para vereceğini ve türkiye aleyhine propaganda yapmamı istediğini, araba alacağını, zamanım yoksa bankada çalışan kızım kut'un ya da oğlum er adalı'nın bunu yapabileceğini söyledi. oğlum ve kızım il adalı'nın istanbul'daki adreslerini biliyordu. nüfus cüzdanındaki detayları aldım, istanbul'a gittim. yavuz alat'a ait, barolarda bir kayıt yoktu. fakat adres bahçelievler'deydi, yeşil'in adresine uyuyordu. ardından fikri sağlar susurluk komisyonu'ndan geldi ve görüştük. konuyu güvenlik kuvvetleri komutanı hasan peker'e de götürdüm. bu isimle kıbrıs'a giriş yaptığı anlaşıldı, sahte isimle. fikri sağlar'la iki gün görüştük, susurluk ve diğer konularla ilgili. sağlar gittikten sonra hükümet düştü ve konu kapandı. bir daha gündeme gelmedi."

    "kutlu, saint barnabas kilisesi baskını'yla ilgili bir yazı yazmıştı. o yazıdan sonra tehditler gelmeye başladı. sivil savunma teşkilatı başkanı, yeni düzen gazetesi'ni arayarak tehdit etti. (...) st. barnabas olayı'yla ilgili olarak o gece oraya giden arabaların plakalarını, marka ve renklerini öğrendik. kutlu sadece marka ve renklerini yazmıştı. cinayetten sonra bu arabaların sivil savunma teşkilatı'na ait olduğu ortaya çıktı. ama soruşturma yapılmadı."

    "st. barnabas baskını'na katılanlardan birinin türkiye'den gelen, 1974 harekatı sırasında gömdüğü bazı değerli eşyaları almaya çalışan bir albay olduğunu biliyordum. ismini sonra öğrendim: albay koparır. st. barnabas olayı'ndan sonra hükümet, baskının askeri operasyon olduğuna ilişkin açıklama yaptı. yani üstlendi. halbuki eğitim bakanının bende raporu var. orada albay koparır'dan bahseder, silahtan bahsetmezler. bu olayla ilgili bir kısım üst rütbeli subay tutuklandı fakat ceza alan olmadı."

    "1996'da dönemin güvenlik kuvvetleri komutanı yaşar spor, komutanlık merkezinde eşime "kıbrıs türk cumhuriyeti yönetimi aleyhine yazılar yazmamasını" tavsiye etti. "burayı beğenmezseniz siz de gidin. kaçın bu memleketten" dedi. "200 kişiyi zengin etmek için mi yaptınız bu harekatı?" dedim, o da "beğenmezseniz gidin" dedi."

    (kutlu adalı'nın eşi ilkay adalı'nın, cinayet üzerine aktüel dergisi'nin 24-30 eylül '03 sayısında yayınlanmış röportajından)
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap