• takeshi kitano nun takeshis ile baslayip, kantoku banzai ile devam ettirip kendi sanat hayatini yikici bir üslupla ele aldigi üçlemenin son filmi. yeni potansiyel saheser ismini zenon paradokslari ndan biri olan akhilleus ve kaplumbaga dan almışa benziyor.

    film, machisu (kitano) adli basarisiz bir ressamin inatla kariyer hayallerini kovalamaya devam etmesini anlatiyor. kanako higuchi esini canlandirirken yurei yanagi ve kumiko aso çiftin gençlik hallerine hayat veriyorlar.

    kitano ya göre film, sanatçı olmanın acımasızlığını anlatıyor. yeteneksiz birisi gerçeklerle yüzleşmeli ama yine de elinden geleni yapmalı. kendi filmleriyle ilgili de aşağı yukarı bu şekilde düşündüğünü, eserleri başarılı olsun olmasın film yapmaya devam ettiğini söyledi. kitano aynı zamanda günümüz japon film endüstrisinin yeteri kadar özgün olmadığından dert yandı. ona göre bir film orjinal senaryodan çekilmeliydi.

    senaryoyu yazarken üstad kendi deyimiyle köşede birikmiş aptalca resimlerinden ilham almış durumda. "onları neden bir filmde kullanmıyorum ki diye düşündüm" diye basın mensuplarına açıklama yapan üstad hala muzip görüldüğü üzere. 70 (yazıyla yetmiş) kadar kitano resminin filmde yer alacağı söyleniyor ki bu bile tek başına filmi beklenmeye değer kılıyor.

    çekimler 10 şubatta başladı, nisan ortasında tamamen bitmesi bekleniyormuş. sonbaharda görücüye çıkmaya hazırlanan aşil ve kaplumbağa nin dünya galasının venedik film festivali nde yapılması düşünülüyor.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap