11 entry daha
  • hong kong sinemasının gizli hazinelerinden biri. the departed sayesinde adını duyurmasa eminim birçoğumuz gibi ben de mahrum kalıcaktım bu filmden. bir aksiyon ve suç filmiymiş gibi görünmesine rağmen alttan alta dramı feci veren bir film.

    --- spoiler ---

    filmin başında mafya tarafından polis okuluna yerleştirilen çocukları görürüz. sonrasında aralarında en iyileri olan çocuk dravdan okuldan atılır ve polis şefi wong tarafından mafya içine sokulur. tabii mafyanın polis okuluna koyduğu çocuklar da mafya babası sam için çalışmaktadırlar. artık olay karşılıklı bir savaşa dönmüştür. her iki taraf da köstebeklerin peşindedir.
    filmin en büyük artısı başroldeki karizma zengini usta oyuncuların performansı. polisin köstebeği rolünde tony leung chiu wai ve komiser wong rolünde anthony wong chau-sang kusursuz oynamışlar. komiser lau rolünde andy lau ile sam rolünde eric tsang de altta kalmıyorlar.
    karşı gruptaki adamlarımızın karşılıklı gövde gösterisi yaptıkları sahnelerde gerek gerilim gerek müzik üst düzey kalitede ve insanı koltuğuna çiviliyor. filmde heat tadında bir sahne de var. sam ve wong'un yanlarında adamlarıyla karşılıklı aşık attıkları sahnenin tadından yenmez. tony leung'un yaşadığı ikilem, içine düştüğü çıkmaz çok başarılı anlatılmış. hele baba gibi gördüğü, onu yetiştiren wong'un cesedine bakarken ki yüz ifadesi filmin en vurucu anı. aynı şekilde finaldeki tek replikle lau'nun da ikilemler içinde olduğunu anlıyoruz. klişeleri alt üst eden bir finale sahip olması da filmin gözümdeki değerini bir kat daha arttırıyor. iyi adam maalesef kazanamıyor.

    --- spoiler ---
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap