344 entry daha
  • dost kitabevi'ne bir şey olursa... olur da günün birinde kapanırsa, günün birinde kağıt zamları yüzünden artan kitap fiyatları insanların o dükkandan ayağını keserse, olur da şehrin merkezi yeri burası, ben buraya bir kafe açayım diyen biri çıkarsa o zaman ankara, başkent olma özelliğini yitirir. ankara, kimsenin uğramadığı ücra bir köyden farksız olur.

    ankara'yı başkent yapan (başkent kelimesinin hakkını veren) ve ikonik niteliğe sahip olan mekanlardan biri bu.
    dost kitabevi'nin işletmecisi günümüz şartlarında delice bir iş yapıyor ve o ikonik dükkanı korumaya çalışıyor. kirası yüz bin liranın üzerindedir. personel çalıştırıyor ki orada çalışan insanlar çoğu okur için aileden biri sayılır.

    siyasal'dan ya da dtcf'den çıkıp yürüdüğünüz kızılay'da varış noktası, buluşma mekanı olmanın ötesinde gündemi okumak için - kitap satın almadığınız günlerde bile- şöyle bir girip çıktığınız yerdir dost kitabevi.

    fransa'da internetten kitap satışına kota getirmişlerdi. butik kitabevleri ölmesin diye yapmışlardı bunu. bizde nasıl bir düzenleme yapılır bilmiyorum ama kitapçılar bir bir eksiliyor.
    eskiden dost kitabevi'nin karşısındaki şu an kozmetikçi olan dükkanın da aynı kitapçının müzik cdleri ve hediyelik eşya (puzzle, oyunlar vs) satan bir dükkanı vardı. konur sokak'ta mimarlar odası'nın yerinin altında da dost kitabevi dükkanı vardı. tunalı'da da kuğulu park'ın yanında vardı hatırlarsanız. çember daralıyor diye işletmeci diğer şubeleri kapatıp merkezdeki yatırımını korumaya çalışmış.

    dost kapanırsa ankara'dan meclisin taşınmasına benzer bu.

    diyeceksiniz ki bu telaş niye. kapanma ihtimali mi var? diğer şubelerin kapanması ve hayatın bu yönde değişmesi beni endişelendirmişti bu sebeple buraya not düşmek istedim.

    çok yaşa dost.

    debe editi: ankara
65 entry daha
hesabın var mı? giriş yap