7 entry daha
  • kanımca bu şarkı, yalnızca belkıs özener'in değerli sesi aracılığiyle verdiği can'la kalıp daha ileri gitmeseymiş şu an çok çok farklı bir yerde olurmuş gibime geliyor..

    o boru sesiyle muazzez ersoy, nalan, ve hatta zara (bile) şarkının büyüsüne, hatırasına, hüznüne ihanet ediyormuş gibi hislere kapılmadan edemiyor insan, kazara dahi onlardan dinlemeye yeltendiği vakit.

    ben bu şarkıyı çok küçükken duymuştum.
    malum filmin malum sahnesinde elbet` :boş çerçeve`. o kadın sesi oldum olası çok doğal gelmiştir bana. sanki şarkıyı söyleyen öyle ahım şahım bir ses sanatçısı değil de, mutfakta yemek pişirirken yerinde duramayan anacığımdır. öylesi bizdendir ses. teknolojiden -henüz- bihaber olmanın verdiği güzelliği hele, hiç söylemiyorum.

    zira bundan on beş yirmi sene sonra internet diye çok accaip bir hadise olacak, istediğimiz her halta anında ulaşabileceğiz, şarkılar tek bir hamlemizle kulaklarımızda çınlayacak deselerdi, haftalarca beklemezdim boş çerçeve, ateşli çingene, sevemedim karagözlüm filmlerinin yayınlanmasını, yalnızca ve yalnızca belkıs özener'in o eşsiz sesini bir kerecik dinleyebilmek uğruna..
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap