2 entry daha
  • kitaplara kavuşabilmenin yolu reader pass almaktan geçer. bunun için adres bilgilerinizin doğrulanabileceği bir belge (banka dekontu gibi) ile üzerinizde imzanızın bulunduğu bir kimlik (ehliyet, kredi kartı vb.) gerekmektedir.

    çalışma odalarına çantanızla ve paltonuzla giremezsiniz. bunları vestiyere veyahut içine bir pound koyarak kilitleyebileceğiniz dolaplara koymanız gerekir. yanınıza kalemlik, defter, kitap, cüzdan , telefon ve bilgisayarınızı (ikisinin de sesi kısık olmalı) almanıza izin veriliyor. bir de aklınızda bulunsun çalışmaya, araştırma yapmaya giderken yanınıza tükenmez veyahut dolma kalem almayın, kabul etmiyorlar. varsa yoksa kurşun kalem..

    girer girmez yaşasın kitap okumaya başlayabilirim diye sevinmeyin. işin en boktan kısmı, okumak istediğiniz kitabı önceden sipariş etmek zorunda olmanız. bu siparişin elinize ulaşması kitabın bulunduğu kısma göre kendi deyimleriyle minimum 17 dk.dan maksimum 48 saate kadar sürebiliyor. bu da akılda bulundurulması gereken bir husus. yani acilen kavuşmak istediğiniz bir kitap için brtish library uygun mekan değil. kitapları kütüphane dışına çıkarmak yasak. fotokopi imkanı da ingilizlerin copyrighta ilişkin kanunlarının bu konuda çetrefilli olması sebebiyle çok kısıtlı. bir kitabın maksimum % 5 inin fotokopisi çekilebiliyor. bu da çoğu zaman bir işe yaramıyor. en uygunu sabahtan akşama kadar kalıp orada çalışmak olsa gerek.

    yiyecek fiyatları heryerde olduğu gibi ateş pahası. bu sebeple yanınızda yiyecek içeçek getirin. ancak çalışma odalarına sokmak gibi bir durum söz konusu değil, bu sebeple yalnızca ara verdiğinizde yiyip içebilirsiniz.

    bu da böyle bir anımdır.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap