35 entry daha
  • epi topu beş bölüm olmasına rağmen gönüllerde taht kurmuş, bünyesinde saçma diyaloglar barındırsa da çoğunluğun tırsmasına sebep olmuş, çekimleri süper eski dizi.

    ilk iki bölümü cinli köy diye tabir edilen karabaht köyü ve buradaki garip olaylar silsilesiyle ilgiliydi. yolda giderken kenarda bir amcayla karşılaşır kahramanlarımız ve "bey amca karabaht köyü nerde?" diye sorarlar amca da "cinlidir orası gitmeyin oraya" diye cevap verir. orada bi kuyu bulurlar geceleri oradan gökyüzüne ışık falan çıkar.

    üçüncü bölümünün ismi gecegelen di. bir kadına tecavüz eden cin-şeytan gibi bir yaratıktı diye hatırlıyorum ancak yamulma olasılığım ziyadesiyle fazla.

    dördüncü bölüm külkedisi ise geceleri bir varoş mahallesine gece 12den sonra gelen kızları orağıyla öldüren ve üstlerine kuş tüyü serpen bir yaratıkla alakalıydı. hatta bu olayı çözmek için mahalleye gizli kamera kurmuştur kahramanlarımız. oraklı şahsı yakalamak için mahalleye bir kız gönderilmiştir ve eline bir telsiz verilmiştir. kameradan oraklı caninin görünmesine rağmen telsizin çalışmamasıyla kahramanlarımızdan biri sokağa falan girer. ilginçtir. bu bahsettiğim olaylar olurken etrafta acayip sis vardır. ortam gizemlidir yani.

    beşinci bölüm ise almanyadan gelen satanistle alakalıdır. bu bölümün başlangıcında "alamancı, hep yalancı" yazıyordu hatta. bence çekimler ve konu bütünlüğü açısından en güzel bölümdür. satanistin apartmanının bodrum katında çizilmiş pentagramlar ve yeşil köpüren bir sıvı bulunur. ancak kahramanlarımız bunu keşfedene dek tüm mahalle satanist olmuştur ve bodrumda kahramanlarımızı sıkıştırmışlardır. buzlu cam olan bodrum kapısında kapıyı zorlarlar ve yumruklarlar ancak başroldeki sedat ın yeşil sıvıyı bir zippo aracılığıyla ateşe vermesiyle camdaki yumruklar birer birer kaybolur.

    bu dizinin yayından kaldırılması türk televizyonlarının kaliteli işlere alerjisi olduğunu öğretmiştir şahsıma.
73 entry daha
hesabın var mı? giriş yap